hu en
2021. Május 22. 11:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Gajdóczi Tibor: "Sikerült a célkitűzésünket megvalósítani"

Női csapatunk vezetőedzője és Szabó Bernadett csapatkapitány értékelte honlapunknak az elmúlt idényt. 

Felnőtt női csapatunk a legutóbbi szezont az NB II Nyugati-csoportjában a 3. helyen zárta. A bajnokságot 100%-os teljesítménnyel megnyerő Puskás FC és a két vereséget elszenvedő Magyar Labdarúgó Egylet mögött végzett a harmadik helyen női csapatunk 20 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel.

"A szezon előtt az első három hely valamelyikét tűztük ki magunk elé célként. Reálisan a második és harmadik hely megszerzése tűnt elérhetőnek, végül a harmadik helyen fejeztük be a bajnokságot, vagyis sikerült elérnünk a célkitűzést. Mindent figyelembe véve elégedett vagyok a csapat szereplésével. Nyáron voltak távozóink, örömünkre szolgált, hogy többen az élvonalba kerültek. Őket fiatal játékosokkal tudtuk pótolni, vagyis az amúgy sem túl idős csapatunk tovább fiatalodott. A szezon eleje kicsit döcögősen indult ugyan, azonban ahogy telt az idő, egyre jobban összeállt a csapat. A Magyar Kupában is sikerült addig eljutnunk, amíg terveztük, ismét egy NB I-es csapat, a Szeged ellen búcsúztunk. Aminek örültem, hogy egyáltalán nem játszottunk ellenük alárendelt szerepet, méltó ellenfelei voltunk az élvonalbeli együttesnek. A tervünk az, hogy a következő szezonban a csapat egyben maradjon, és erre nagyon jó esélyünk van. Fontos kiemelni, hogy a játékoskeret 70%-a nemcsak a felnőtt bajnokságban, hanem az U19-es pontvadászatban is tud majd szerepelni jövőre, ennyire fiatal az együttesünk. Amikor már látjuk, hogy mely csapatok lépnek pályára a csoportunkban, akkor tudjuk pontosan meghatározni a céljainkat, de jó lenne egyet előre lépni, és jövőre az első két hely valamelyikét megszerezni" - fogalmazott honlapunknak Gajdóczi Tibor vezetőedző.

"Már a szezon kezdete előtt tisztában voltunk az erőviszonyokkal, így nagyjából be is tudtuk magunkat rangsorolni. Célunk az volt, hogy a dobogóra felférjünk. Ezt sikerült is megvalósítanunk, nagyon büszke vagyok a csapatra. A bajnokság elején meg kellett találnunk önmagunkat, sérülések is nehezítették a dolgunkat, de a szezon folyamán ez csak még jobban összekovácsolt minket a pályán és a pályán kívül is. Úgy gondolom, a játékomban voltak hullámhegyek-hullámvölgyek, de nemcsak a csapatot, hanem magamat is motiválnom és bíztatnom kell, ezért talán azt mondhatom, mind nekem, mind a társaimnak sikerült kihozni magunkból a maximumot a bajnokság során. Az új hírek alapján kibővítik az NB I-et, amibe eddig úgy néz ki, nem tartozunk majd bele, szóval úgy készülünk, hogy a következő idényben is az NB II-ben fogunk szerepelni. Nagyon jó lenne jövőre bajnoki címet és feljutást ünnepelni, ennek érdekében pedig nagyon keményen fogunk dolgozni" - nyilatkozta Szabó Bernadett, női csapatunk csapatkapitánya.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek