hu en
2021. Május 17. 07:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Dala Martin bravúrjai mentették meg a Vidi II-t a súlyos vereségtől

17 éves kapusunk a négy kapott gól ellenére is szenzációsan védett, a III. Kerület pedig győzelmének köszönhetően megnyerte a bajnokságot és jövőre az NB II-ben fog futballozni. 

NB III Nyugati csoport, 2020-2021, Tavaszi szezon, 36. fordulóMeccs center 
4-1
(3-0)
Bori 13, Rabatin 25, Czvitkovics 29, Rabatin 58
III. Kerület TVE:
Jeszenszky -- Szalai, Erdei, Tóth (Németh 62), Bori, Rédei, Czvitkovics, Balogh (Rajczi 84), Kokenszky (Páll 84), Tamási (Fazakas 53), Rabatin
Rónaszéki 75
MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Dinnyés, Molnár (Urbán 82), Kojnok, Elek, Molnár (Tóth Tamás Vid 68), Major (Dékei 61), Kövesdi (Rónaszéki 46), Tóth Bence (Papp 46), Horváth, Fodor
2021.05.16. BudapestIII. kerületi TVE SporttelepeJátékvezetők: Juhász BálintNagy AlexHalmai Kristóf

Második csapatunk vasárnap kora este a III. Kerület otthonában lépett pályára. A hazaiak bajnokavatásra készültek, egy esetleges győzelemmel ugyanis már behozhatatlan előnyre tettek volna szert. Ennek megfelelően telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat az óbudai létesítményben. 

A 10. percben egy szélről érkező beadást lőtt Tamási 10 méterről kapura, Dala Martin óriási bravúrral mentett. Három perccel később 17 éves kapusunk már nem tudta megakadályozni a hazai vezetést, egy sarokrúgást követően Bori lőtt 25 méterről óriási gólt (1-0). A 18. minutumban egyenlíthettünk volna, egy szabadrúgás után a labda Dinnyés elé került, aki kapu fölé bombázott. Fél perc elteltével Rabatin vezethette kapura a labdát, a hazaiak támadója azonban nagy ziccerben kapu mellé lőtt. A túloldalon Molnár Márkó került helyzetbe, lövését Jeszenszky magabiztosan védte. Mozgalmas első félidőt láthattunk, ugyanis szinte az ellentámadásból Czvitkovics növelhette volna a hazaiak előnyét, Dala azonban nagyszerű mozdulattal hárított. A 26. percben ismét szöglet után szerzett gólt a III. Kerület, Rabatin 15 méterről lőtte ki a bal felsőt (2-0). Nem telt el újabb egy perc, amikor Kokenszky került helyzetbe, közeli lövését Dala lábbal védeni tudta. A 29. percben egy szélről érkező szabadrúgást fejelt Czvitkovics a kapunkba (3-0). Tíz perccel a szünet előtt ismét Kokenszky közeli ziccerét védte Dala nagy bravúrral, majd közvetlenül a félidő előtt Kövesdi távoli, megpattanó lövését hárította az óbudai kapus.

A második félidőben már nem rohamozott úgy a hazai együttes, mint tette azt az első 45 percben, azonban az 58. minutumban így is növelni tudta Rabatin a III. Kerület előnyét (4-0). A 73. percben ismét Kokenszky veszélyeztetett, ezúttal fejjel vette célba a kapunkat, de Dala Martin újra óriási védést mutatott be. A 75. percben a csereként pályára lépő Rónaszéki Botond 15 méterről kilőtte a bal felsőt, beállítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

Második csapatunk a következő fordulóban a Tatabányát látja vendégül vasárnap délelőtt 11-kor. 

Szalai Tamás:
Nem voltunk egy súlycsoportban a jövőre már az NB II-ben szereplő III. Kerülettel. Nem kezdtük jól a meccset, gyorsan hátrányba kerültünk, s az első félidőben két helyzeten kívül nem is tudok sok pozitívumot mondani. Nem volt agresszív a védekezésünk. Szünetben azt kértem a srácoktól, hogy próbáljuk megnyerni a második félidőt, de ehhez jóval agresszívebb játékra lesz szükség. Ez hellyel-közzel sikerült is. Fel kell nőni a feladathoz, két nagyon nehéz mérkőzés vár ránk a bajnokság végén. Legfőképp mentalitásban és agresszivitásban várok többet a csapattól. A találkozón súlyos sérülést szenvedő Molnár Bencének minél hamarabbi felépülést kívánok!"

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek