hu en
2021. Május 12. 21:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
2-0-ra nyerni tudott a Sopron a Vidi II vendégeként

Szalai Tamás együttese egy félidő előnyt adott a Sopronnak, az utolsó három forduló sok izgalmat tartogathat még második csapatunk számára. 

NB III Nyugati csoport, 2020-2021, Tavaszi szezon, 35. fordulóMeccs center 
0-2
(0-2)

MOL Fehérvár FC II:
Dala -- Dinnyés, Molnár, Elek, Kojnok, Molnár (Tóth Bence 68), Horváth (Szileszki 46), Papp, Kövesdi (Rónaszéki 81), Tóth (Urbán 49), Tarnóczi (Fodor 46)
Pető 11, Gere 20
SC Sopron:
Rátkai -- Keresztes, Tóth, Kustor, Purt (Galambos 89), Gere (Kalmár 72), Holzmann, Krizsonits (Kocsis 90), Baranyai, Jakab, Pető
2021.05.12. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Leél-Őssy ÁdámKulcsár DánielKovács Barankó Krisztián

Szerda délután a Sopront látta vendégül a Vidi II. Jó időben, körülbelül 50 néző előtt vette kezdetét a találkozó. A meccset a helyszínen tekintette meg Kovács Zoltán sportigazgató mellett Tímár Krisztián U18-as szövetségi edző, valamint egykori kiváló támadónk, Sitku Illés is, aki jelenleg az NB II-es Dorog sportigazgatója.

A vendégek kezdték jobban a meccset és már a 11. percben megszerezték a vezetést, egy szép támadás végén Pető vette be a kapunkat 12 méterről (0-1). A folytatásban is a vendégek voltak agresszívebbek, a 20. percben pedig egy kontratámadásból Gere növelte a Sopron előnyét (0-2). Az első komolyabb helyzetünkre a 42. percig kellett várnunk, ekkor Elek Ákos 30 méteres keresztlabdáját Papp lőtte kapásból 9 méterről kapu fölé.

A második félidőben már jobban játszottunk, több veszélyes helyzetet is sikerült kialakítanunk a soproni kapu előtt. A 49. percben Papp tekert kapu elé egy oldalszabadrúgást, a remek ütemben érkező Molnár Bence szépen fejelt a jobb alsó irányába, azonban Rátkai nagyot védett. A túloldalon Purt közeli löketét Dala hárította bravúrral, majd pár perccel később Rátkai a mérkőzés védését mutatta be, amikor kapufára tornázta Szileszki közeli, életerős fejesét. A 77. percben még Elek Ákosnak volt egy veszélyes lövése, ez azonban centikkel elkerülte a Sopron kapuját, így a vége maradt a 0-2. 

Fiatal csapatunk egy félidő előnyt adott a Sopronnak, amely élt a kínálkozó lehetőséggel és mindhárom pontot megszerezte. Mivel a mögöttünk álló együttesek mind nyerni tudtak - a ZTE FC II például hét NB I-es játékossal a kezdőjében győzte le a Tatabányát - így az utolsó három fordulóban még komoly izgalmakra lehet számítani, hiszen jelenleg 5 pontra vagyunk a kieső helytől, a következő fordulóban pedig annak a III. Kerületi TVE-nek az otthonába látogatunk, amely győzelem esetén biztos, hogy megszerzi a hőn áhított bajnoki címet, vagyis komoly ünnepségre készül az óbudai alakulat vasárnap este.

Szalai Tamás: "Agresszívebben kezdte a meccset a Sopron, nagyobb sebességben futballoztak az első 45 percben, mint mi. Két kontrából két gólt szereztek az első 20 percben. A szünetben keményebb játékot kértem a csapattól, ennek pedig az lett az eredménye, hogy két-három nagyobb helyzetet is sikerült kialakítanunk az ellenfél kapuja előtt, ezek azonban sajnos kimaradtak. Három nagyon nehéz meccs vár ránk az utolsó fordulókban, ennél sokkal több kell a folytatásban!"

CÍMKÉK
2020-2021 NB III Nyugati csoport MOL Fehérvár FC II - SC Sopron
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek