hu en
2021. Március 19. 07:06  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
InStat - A szezon számokban

Belenéztünk az eddig lejátszott fordulók adataiba - Lyes Houri több kategóriában is az első helyen áll.

A fordulók után rendszeresen jelentkezünk az adott hétvége álomcsapatával, amelyet az InStat által számított értékek alapján rakunk össze. Ezúttal a válogatott szünetet kihasználva megnéztük, hogy az OTP Bank Liga eddig lejátszott 26 köre alapján a Vidi részéről milyen adatsorokban alkotottunk kiemelkedőt egyéni-, vagy csapatszinten.

Első helyen állnak a keret tagjai például a megnyert párharcok arányában a pálya első negyedrészében (69%), valamint holtversenyben átlagban a legtöbb sikeres csel is Vidi-játékosokhoz kötődik meccsenként (21). Emellett kialakított helyzetek számában (7 - az NB I-es átlag: 5), labdabirtoklásban (58%), a támadások számában (96), a pontos passzok arányában (563 passzkísérlet / meccs, 85%-os hatékonysággal) és sebességében is a második helyen állunk jelenleg (15,3 pontos passz / egy perc labdabirtoklás).

Az egyéni adatokat tekintve leírhatjuk, hogy a legjobb 20 játékos közé sorolja a rendszer Stopirát, Negot, Bollát, Alefet, Hourit, Musliut, Funshót és Hangyát is. A gólpassz-listát Houri vezeti hét góllal (érdekesség, hogy a transfermarkt.de például nyolc asszisztot számol neki, és hetet Funshónak). Francia középpályásunk egyébként is több kategóriában van az élen, hiszen ő vett részt a legtöbb góllal végződő támadásban (25), valamint a legtöbb tizenhatoson belüli passz és a legtöbb kulcspassz-kísérlet is többek között az ő nevéhez fűződik eddig a szezon során. Emellett a leghatékonyabb cselezőnek is Houri bizonyul jelenleg az OTP Bank Ligában, míg a legtöbb földön vívott párharcba Funsho megy bele (90 percenként 22-be).

Posztokra lebontva, átlagos InStat-értékek alapján Hangya Szilveszter a harmadik helyen áll a balhátvédek között (egyébként Fiola Attila a negyedik), Nego Loic a legjobb jobbhátvéd (itt pedig Bolla Bendegúz a második). A középhátvédek közül Stopira a harmadik, Musliu a negyedik, Rus Adrián pedig a kilencedik ezen a poszton. A védekező középpályások között Alef a harmadik, Funsho pedig holtversenyben első a jobbszélsők között, ahogy a már sokat említett Houri is első a támadó középpályások között.

Az OTP Bank Liga a válogatott szünet után folytatódik, csapatunk legközelebb Kisvárdán lép pályára április 4-én, 14:30 órakor.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek