hu en
2021. Március 19. 23:51  -  molfehervarfc.hu   -   mlsz.hu, nso.hu   -   Fotó: mlsz.hu
VÁLOGATOTT
Bolla Bendegúz: “Minden esélyünk megvan arra, hogy sikeresek legyünk”

Jobbhátvédünk és Gera Zoltán szövetségi edző válaszolt Telkiben az újságírók kérdéseire.

Jó hírrel kezdődött, de rossz hírrel folytatódott a jövő szerdán kezdődő Európa-bajnokságra hangolódó magyar U21-es válogatott péntek délelőtti edzése Telkiben. Jó hír volt, hogy az öt budafoki labdarúgó (Bese Balázs, Csonka András, Huszti András, Skribek Alen és kölcsönjátékosunk, Zsóri Dániel) csatlakozott a többiekhez, és mellettük elkezdte az edzéseket középpályásunk, Dárdai Palkó is, aki az elmúlt napokban egy lágyéksérülés miatt nem tudott a válogatottal gyakorolni, az egészségügyi stáb kezelése alatt állt. Az edzés feléhez közeledve jött a rossz hír: Dárdai egy lövést követően jelezte, hogy visszatértek a fájdalmai, ezért nem tudja folytatni a gyakorlást. Az orvosi stáb úgy döntött, hogy nem érdemes kockáztatni egy súlyosabb sérülést, ezért a fehérvári támadó elhagyta az edzőtábort, a csapat nélküle kezdi meg az Európa-bajnokságot - írja az mlsz.hu.

“Mindenki, aki bekerült a keretbe, átérzi az Európa-bajnokság súlyát, főleg így, hogy itthon léphetünk pályára. Szeretnénk sikeresek lenni, erre úgy érzem minden esélyünk megvan. Persze vannak hiányzó kulcsjátékosaink, de az újonnan behívottak is mindent meg tesznek majd azért, hogy sikeresek legyünk. Nem hiszem, hogy például egy német-, vagy holland válogatottat be kell mutatnom bárkinek is, hiszen minden korosztályban ott vannak az elitben. Viszont, ha betartjuk a stáb utasításait, akkor meglepetést tudunk elérni ellenük” - mondta a sajtótájékoztatón Bolla Bendegúz.

“Az újabb kieső játékosok miatt tovább fiatalodott az amúgy is nagyon fiatal csapatunk, de maximálisan megbízunk minden kerettagban. Rengeteg potenciál van a velünk készülő futballistákban, legtöbbjük most is, és még évekig fontos tagja lehet az U21-es válogatottnak. Jó a hangulat az edzőtáborban, a játékosok fel vannak dobva, hatalmas bizonyítási vágy van bennük, és nagyon várják az Európa-bajnokságot. Ne felejtsük el, hogy az U21-es válogatott a felnőtt nemzeti csapat előszobája, a jó teljesítményekre biztosan felfigyel a szövetségi kapitány is. Erős csapatok ellen játszunk, a németek és a hollandok is topbajnokságokban szerepelnek, de igyekeztünk megtalálni a gyengébb pontjaikat, bízom benne, hogy kihasználjuk ezeket az Európa-bajnokságon. A többi stábtaggal együtt megpróbálunk a saját játékos-pályafutásunk során szerzett tapasztalatainkkal segíteni a kerettagoknak, már csak azért is, mert mindannyiunk pályafutása során előfordult jó néhányszor, hogy sikerrel jártunk esélyesebb csapatok ellen” - olvashatóak a szövetségi edző, Gera Zoltán szavai a szövetség honlapján.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek