hu en
2021. Március 18. 17:12  -  Wéninger Ákos   -   mlsz.hu   -   Fotó: mlsz.hu
Kövesdi Péterrel a kezdőben nyert a magyar U18-as válogatott Románia ellen

Tímár Krisztián csapata kedden 1-1-es döntetlent játszott Romániával, csütörtökön pedig 2-1-re nyert korosztályos válogatottunk a románok ellen. 

A két csapat keddi, balmazújvárosi találkozóján 1-1-es döntetlen született, a csütörtöki visszavágóra Tímár Krisztián szövetségi edző "sort cserélt", és azoknak adott szerepet, akik az első találkozón nem léptek pályára, vagy kevesebbet játszottak - olvasható az mlsz.hu-n.

Magyarország-Románia 2-1 (2-0)
Gólszerzők: Szendrei 25., 28., ill. Chiritoiu 47.
Magyarország: Pataki Márk - Mayer János, Alaxai Áron, Debreceni Ákos - Talpalló Norbert (Szin Ferenc, 63.), Bényei Ágoston (Tarján Patrik, 83.), Kövesdi Péter (Nagy Olivér, 64.), Horváth Artúr (Kispál Tamás, 73.), Helembai Márk - Szendrei Ákos (Bakos Zsomor, 73.), Redzic Damir (Erdei Milán, 86.)

Jól kezdtük a mérkőzést, gyorsan átvettük a játék irányítását, és hamar megszerezhettük volna a vezetést is, de az első komoly lehetőségünknél a románok kapusa hatalmasat védett. Taktikusan építettük fel a támadásainkat, és a 25. percben egy labdakihozatalt követően indított akció végén megszereztük a vezetést: Redzic Damir fűzte át magát a védőjén a bal oldalon, megindult a kapu felé, majd éles szögből lőtt, a kapusról kipattanó labdát Szendrei Ákos pofozta a hálóba (1-0). Három perccel később Redzic a jobbösszekötő helyén tűnt fel, betört a 16-oson belülre, középre tett labdáját Szendrei és a menteni igyekvő védője közös erővel juttatták a kapuba (2-0). A folytatásban is többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, de a szünetig újabb gól nem született.

A fordulást követően egy perc sem telt el, amikor egy ártalmatlannak tűnő szituációban tizenegyest ítélt a játékvezető, a büntetőt Chiritoiu értékesítette (2-1). A gól felhozta a vendégeket, akik átvették az irányítást, elsősorban a széleken igyekeztek megbontani a védekezésünket, míg mi a megszerzett labdákból gyors ellentámadásokkal próbáltunk veszélyeztetni. A legnagyobb helyzetünk Bényei Ágoston előtt adódott, de nem sikerült gólt szerezni belőle, miközben a kapunk előtt magabiztosan takarítottuk el a belőtt labdákat. Az eredmény a lefújásig nem változott, a magyar válogatott 2-1-re megnyerte a találkozót.

A Vidi II játékosa, Kövesdi Péter a keddi meccsen nem lépett pályára, csütörtökön azonban kezdőként 64 perc játéklehetőséget kapott korábbi edzőjétől, Tímár Krisztiántól.

CÍMKÉK
Kövesdi Péter
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek