hu en
2021. Március 07. 22:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
2-1-es győzelem Budafokon

Zivzivadze bombájával szereztünk vezetést a 17. percben, amit még az első félidőben kiegyenlített Skribek, a hajrában Zsóri vétett öngólt.

Az OTP Bank Liga 25. fordulójának zárómérkőzését a Budafok otthonában játszottuk vasárnap este. A hazai együttes a bennmaradásért harcol, mi a második helyért küzdünk, nem ígérkezett könnyűnek a találkozó, és nem is lett az.

Kovács Dániel a Paks elleni bajnokin könnyebb combizom-sérülést szenvedett, ezért biztonsági okokból nem került be a mai meccskeretbe, így Szalai Tamás megbízott edző ezúttal a Rockov - Nego, Rus, Stopira, Hangya - Alef, Fiola - Funsho, Nikolics, Petrjak - Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat. 

Egy-egy leshelyzettel indult a mérkőzés, előbb Nikolics indult volna meg Zivzivadze labdájával, ha az asszisztens nem jelez, majd Kovács lövését védte bravúrral Rockov, de ezúttal is a magasban volt a zászló. A 12. percben Hangya ívelt a 16-oson belülre, érkezett Funsho, 15 méterről fejelt kapura, Bese vetődve védett. Öt perccel később megszereztük a vezetést: Nego ívelt az oldalvonal mellől a 16-os előterébe, Nikolics szépen vette le a labdát, majd egyből Zivzivadzét hozta játékba, aki 20 méterről, ballal óriási gólt lőtt (0-1)!

Próbálkozott a Budafok és majdnem sikerrel is jártak, a 25. percben ugyanis Nego buktatta Csonkát a 16-oson belül, amiért büntetőt ítélt Zierkelbach Péter. Kovács Dávid állt a labda mögé, a bal alsót célozta meg, Rockov azonban remek vetődéssel kiütötte a labdát! A 32. percben Nego beadása után Petrjak lőtt 7 méterről, kapásból kapu mellé, nem sokkal később szélsőnk előkészített, ívelését Rus fejelte fölé 8 méterről.

A 40. percben egyenlített az újonc, egy gyors bedobás után Kovács passzolt Skribekhez, aki 14 méterről lőtt, Rockov majdnem kivédte, de a kezéről a bal alsóba gurult a labda (1-1).

Szünet előtt még két Vidi-helyzet alakult ki: először Petrjak indította Nikolicsot, aki Zivzivadzét próbálta játékba hozni, egy védőről az akciót követő Petrjak elé került vissza a labda, ő pedig futtából, 23 méterről a bal alsó mellé lőtt. A ráadásban újra Petrjak volt a főszereplő, Nikolics csúsztatása és egy szép csel után találta el a kapufát 11 méterről, de gól nem született, döntetlen állás mellett mentek pihenni a csapatok. 

A második játékrész elején Nikolics fejelte fölé Bolla beadását, a másik oldalon Kovács lőtt mellé 11 méterről. Alig kezdődött el a félidő, Alefet combközelítő-érzékenység miatt kellett lecserélni, Pinto jött a helyére. A 62. percben egy hosszú indítást Skribek kapásból próbált kaupra lőni, nem találta el jól a labdát. Egy perccel később Nikolics került ziccerbe, éles szögből, lövés helyett a passzt választotta, a kivetődő Besében elakadt a labda, így az nem jutott el az üresen érkező Zivzivadzéhoz. A 72. percben megint nagyon közel jártunk a gólhoz, Nikolics kapott jó labdát a tizenegyes-pontnál, de a kivetődő Besét találta el, a kipattanót Pinto lőtte rá, ez pedig a blokkban akadt el. A 75. percben Petrjak beadására vetődött ki a hazaiak 22 esztendős kapusa és Nikolics elől megkaparintotta a labdát. Egy perc múlva Bolla beadása után Petrjak "tűnt el" Huszti mellett az ötösön, nem járt büntető. A 84. perc végre meghozta az újabb találatot: Houri lőtt be a kapu elé egy szabadrúgást oldalról, amibe Zsóri ért bele és a saját kapujába lőtt (1-2)!

A Budafok innen már nem tudott felállni a hátralévő 10 percben, helyzetig sem jutott Csizmadia Csaba együttese a meccs végén, 2-1-re győztünk. Legközelebb szerdán lépünk pályára, a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében szintén a Budafok lesz az ellenfelünk, de hazai pályán. 

 

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek