hu en
2021. Március 03. 22:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Hiába a kétgólos vezetés, egy pontot szereztünk csak a Paks ellen

Petrjak és Zivzivadze révén 2-0 volt az állás a 65. percben, de Haraszti hét perc alatt duplázott a hajrában, 2-2 lett a vége.

A 24. fordulót rendezték kedden és szerdán az OTP Bank Ligában. A zárómérkőzésre a MOL Aréna Sóstóban került sor, a Paks együttesét fogadtuk, mely a játéknap előtt az ötödik helyen állt a tabellán.

A ZTE elleni győztes csapathoz képest négy helyen változtatott Szalai Tamás megbízott edző, Nikolics, Funsho, Rus és Rúben Pinto ezúttal kimaradtak a kezdőből, helyettük Zivzivadze, Petrjak, Musliu és Alef voltak pályán az első perctől. A következő tizeneggyel kezdtük a találkozót: Kovács D. - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Alef, Fiola - Nego, Houri, Petrjak - Zivzivadze.

Közvetlenül a mérkőzés előtt Kovács Zoltán sportigazgató köszöntötte Nikolics Nemanját, aki Zalaegerszegen megszerezte 100. vidis bajnoki találatát. 

Az első helyzetre mindössze a 4. percig kellett várni, Hangya adott remek labdát Negonak, aki 10 méterről, éles szögből kapu mellé lőtt. A 11. percben pedig már gólnak örülhettünk: Fiola labdájával Petrjak lépett ki, majd 6 méterről, balról a kapu bal oldalába bombázott (1-0).

A 24. percben megint Nego előtt adódott lehetőség, az alapvonal közeléből lőtt kapura, Rácz hárított. Három perccel később Lenzsér távoli bombája Fiolában akadt el. A 37. percben Zivzivadze próbálkozott éles szögből, laposan lőtt kapura, Rácz nagyot védett. 

A félidő vége a vendégeké volt, először - a 39. percben - Bognár szöglete után veszélyesen érkezett a kapunk elé a labda, Kovács remekül jött ki a kapujából és öklözte el két paksi játékos elől, majd újra Bognár és kapusunk voltak a főszereplők, előbbi 17 méterről tüzelt, de Kovács leért a jobb alsóba tartó labdára és gyönyörűen védett. A szünetre 1-0-ás Vidi-vezetéssel mentek a csapatok.

A második játékrész 4. percében Hangya beadása tökéletes volt Zivzivadzénak, csatárunk azonban 6 méterről nem tudott élni a lehetőséggel. Az 52. percében Haraszti nagy erejű lövését védte szépen Kovács. Kicsivel később Musliu mentett nagyot, Lorentz beadását rúgta ki Hahn elől. Az 55. percben hatalmas helyzet maradt ki: Nego vezetett a jobb szélen végig egy gyors kontrát, majd a középen üresen érkező Petrjaknak passzolt, aki senkitől sem zavartatva kapu fölé lőtt 6 méterről. 10 perccel később már nem hibáztunk: Petrjak szélről érkező beadását Zivzivadze fejelte 5 méterről a jobb alsóba (2-0). 

A 70. percben Haraszti lövése még fölé ment, 8 minutummal később viszont egy kényszerítőzés után már betalált 7 méterről egykori játékosunk (2-1).

A 83. percben újra kétgólos előnybe kerülhettünk volna, de Nego labdáját Dárdai 13 méterről, nagy helyzetben a bal alsó mellé lőtte. Haraszti viszont nem kegyelmezett a 85. percben, a tizenhatosunk vonaláról a léc alá csavart egy szabadrúgást (2-2). 

A maradék 5 (+3) percben nem alakult ki újabb lehetőség egyik kapu előtt sem, 2-2 lett a vége, egy pontot szereztünk a Paks ellen. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek