hu en
2021. Február 18. 16:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: mlsz.hu, molfehervarfc.hu
Tóth Tamás Vid az U17-es válogatott kezdőjében kapott helyet, Menyhárt Zsombor csereként lépett pályára

Férfi U17-es válogatottunk hosszú idő után lépett ismét pályára nemzetközi mérkőzésen, a román válogatottat fogadtuk Gyulán - két Vidi-játékos is bizonyítási lehetőséget kapott.

A Szélesi Zoltán vezette U17-es csapat nem játszhat tétmérkőzéseket tavasszal, az UEFA ugyanis a járványhelyzet miatt törölte az idei korosztályos Eb-t. A mieink így a következő hónapokban csak felkészülési mérkőzéseken léphetnek pályára, ezek közül a sorban az első a kedd délutáni, románok elleni összecsapás volt Gyulán - adta hírül az mlsz.hu.

Magyarország-Románia 1-2 (0-1)
Magyarország:
Simon Barnabás - Farkas Bendegúz (Deákovits Richárd, 82.), Szabó Bence (Gincsai Zoltán, 70.), Pekár István, Kovács Dominik - Nagy Kolozsvári Dániel (Kiss Norbert, 70.), Kocsis Dominik (Bakti Balázs, 70.) - Földi Dominik (Tuboly Máté, 60.), Keresztes Noel (Csóka Dominik, 60.), Grúber Zsombor (Menyhárt Zsombor, 82.) - Tóth Tamás Vid (Ulbert Renátó, 60.)

A magyar válogatott az első félidőben dominálni tudott, egyértelműen uralta a játékot, és több hatalmas helyzetet is sikerült kialakítania, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott. A románok a szünetig egyetlen komolyabb lehetőséget jegyeztek, abból viszont gólt szereztek, és vezetéssel zárták az első félidőt.

A fordulás után kiegyenlített lett a játék, kevesebb helyzetünk volt, és egy-két alkalommal a vendégek is veszélyes támadásokat vezettek. Az 57. percben Szabó Bence öngóljával már 0-2 volt az állás, de nem sokkal később Pekár László szépíteni tudott (1-2). A hátralévő időben nem sikerült döntetlenre menteni a mérkőzést, a román válogatott 2-1-re megnyerte a találkozót.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek