hu en
2021. Január 24. 13:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Mesterhármas: FTC, Pápa, Újpest

Csapatunk élvonalbeli történelme során korábban csupán kétszer fordult elő a szombat estihez hasonló arányú idegenbeli siker. 

Szombat este történelmi sikert ért el együttesünk az Újpest FC otthonában, korábban ugyanis még sosem rúgtunk 5 gólt bajnoki mérkőzésen a Megyeri úton. Az 5-0-ás siker nem csak emiatt történelmi jelentőségű, hiszen a klubunk történelmét feldolgozó VidiPediát böngészve azt is megtudhatjuk, hogy 5-0-nál jobb eredményt még sosem értünk el idegenben NB I-es bajnokin.

Ráadásul eddig erre is csupán kétszer volt példa, 2011-ben az FTC otthonában, 2014-ben pedig Pápán tudtunk 5-0-ra győzni. Idegenben egyébként eddig Kecskeméten lőttük NB I-es bajnokin a legtöbb gólt, szám szerint hatot, azonban hármat kaptunk is a 2009/2010-es szezon nyitófordulójában

További érdekesség, hogy Nikolics Nemanja személyében van egy olyan Vidi-játékos, aki pályára lépett mind a három 5-0-ás idegenbeli bajnokinkon, Pápán és Újpesten ráadásul eredményes is volt az immár ismét a 17-es számban futballozó csapatkapitányunk, akinek a következő NB I-es gólja a 100. találat lesz az élvonalban Vidi-mezben. 

Nézd meg klubunk korábbi két legnagyobb arányú idegenbeli NB I-es győzelmét!

FTC - Videoton FC 0-5

Lombard Pápa Termál FC - Videoton FC 0-5

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek