hu en
2021. Január 12. 17:30  -  Farkas Szilárd   -   Fotó: molfehervarfc.hu
6-2-es győzelem a HNK Orijent ellen

Az első félidőben Zivzivadze kezdte a gólgyártást, majd Géresi, Rus, Dárdai (2) és Funsho is betalált.

Harmadik téli felkészülési mérkőzésünket a másodosztályú HNK Orijent ellen játszottuk a horvátországi edzőtábor hetedik napján. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Tordai - Tamás, Rus, Musliu, Zeke - Nyári, Nikolov - Halmai, Szabó, Géresi – Zivzivadze tizenegynek szavazott bizalmat.

Tordai Árpád első alkalommal kapta meg kezdőként a bizonyítási lehetőséget a kapuban, rátermettségét már a mérkőzés 2. percében bizonyítania kellett, amikor is Gazdze távoli bombáját hatástalanította. Négy perccel később Szabó Levente eresztett meg egy lövést, ám 18 méterről leadott lökete kevéssel a kapu mellé szállt. Újabb négy perccel később szabadrúgáshoz jutottunk, Nikolov tekert kapura, azonban a horvátok kapusa résen volt. Az első gólunkra a 21. percig kellett várni, ekkor Zeke Márió húzott el a bal szélen, majd középre ívelt labdáját Zivzivadze bólintotta közelről a kapuba. 1-0!

A 30. percben csere következett, Szabó Levente helyett Kovács István állt be. Két perccel később Géresi iramodott meg a bal szélen, okosan passzolta középre a labdát az alapvonal közeléből, a labdára Kovács csapott le, ballábas lövését a gólvonalról vágták ki a védők. A 34. percben Géresivel szemben követtek el szabálytalanságot a 16-oson belül, a büntetőhöz maga a sértett állt oda, magabiztos lövése után 2-0 állt az eredményjelzőn.

Két perccel később kapcsoltak a horvátok, Fucak 16-ról megeresztett lövésével szemben Tordai tehetetlennek bizonyult. 2-1! A 41. percben szöglethez jutottunk, a labdát Nyári kanyarította a kapu elé, Rus Adrián pedig élt a lehetőséggel, 6 méterről fejelte a játékszert a kapuba. 3-1! Három perccel később ismét Fucak percei következtek, elhúzott a bal szélen, jó ütemben emelte át a labdát a kifutó Tordai felett, azonban Tamás Olivér az utolsó pillanatban ki tudta vágni a labdát a gólvonalról.

Az első félidőben az eredmény már nem változott, 3-1 után vonultak az öltözőbe a csapatok.A második félidő első nagy helyzetére az 57. percig kellett várni, Gazdze 17 méterről végezhetett el szabadrúgást, mely után Tordai védett nagyot, a labda Fucak elé pattant, aki közelről bombázta azt a kapufára, ezután védőink felszabadítottak. Egy perccel később szépítettek a horvátok, egy sarokrúgást követően Crnko fejelt a kapuba. 3-2!

A 63. percben sorcsere következett, a Tordai - Fiola, Rus, Stopira, Hangya - Nyári, Houri - Funsho, Dárdai, Petrjak – Nikolics felállásban játszottunk tovább. Becserélése után egy perccel Dárdai Palkó megszerezte első gólját a Vidiben: Nikolics remek ütemben ugratta ki középpályásunkat, aki 14 méterről higgadtan helyezte a kapuba a labdát. 4-2!

Dárdai Palkó elkapta a fonalat, a 70. percben ismét Nikolicstól kapta a gólpasszt, 17 méteres kapáslövése védhetetlenül vágódott a kapuba. 5-2!

A 88. percben Funsho zárta le a meccset, aki a Houritól kapott mutatós átadás után közel 40 méteren át vezethette a labdát, majd a bal szélről cselezett befelé, mielőtt 17 méteres bombája a kapuban landolt. 6-2!Következő mérkőzésünket a horvát bajnokságot vezető Dinamo Zagreb ellen játsszuk csütörtök délután. 
 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek