hu en
2021. Január 11. 12:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Szalai Tamás 22 év után ismét Porecben ünnepelte a születésnapját

Pályaedzőnk még újonc játékosként edzőtáborozott a Vidivel Horvátországban az 1999-es téli felkészülés alkalmával.

"Már hozzászoktam ahhoz, hogy a születésnapomat nem a családommal ünnepelem otthon, hiszen az elmúlt több mint 20 esztendőben szinte mindig edzőtáborozni voltam januárban. Amióta a Vidi edzője vagyok, minden január 10-én Gáspár Péter barátommal és kollégámmal együtt ünnepeljük a születésnapunkat a Vidi edzőtáborában, hiszen ugyanazon a napon születtünk. Emlékszem, felnőtt játékosként az első téli edzőtáborom a Vidivel épp itt Porecben volt, Verebes Józsi bácsi több fiatal játékossal együtt engem is kihozott a táborba. Ráadásul akkor is ugyanebben a hotelben laktunk, mint most, persze maga az épület azóta fel lett újítva, de a táj és a környezet pont olyan, mint 1999-ben, úgyhogy igencsak nosztalgikus volt számomra a mostani edzőtábor első egy-két napja. Ugyanazon az edzőpályán készülünk most is, mint 1999-ben, tényleg sok akkori emlék jött elő.

Persze a mostani edzőtábor menete már teljesen más, mint 20-22 évvel ezelőtt. Most 10 nap alatt játszunk öt edzőmeccset, nagyon sűrű a program, az én időmben legalább két hónapig tartott egy téli felkészülési időszak. 2001-ben például januárban előbb belföldön töltöttünk el néhány napot, majd ugyanígy Porecbe jöttünk ki tíz napra, februárban pedig három hétre Brazíliába utaztunk. Most alig két hetünk van arra, hogy felkészüljünk az előttünk álló nehéz tavaszi szezonra. Jelenleg épp generációváltáson megy keresztül a Vidi, nagyon sok fiatal játékost építünk be a csapatba, óhatatlanul is jönnek elő hibák, azon dolgozunk, hogy ezeket kijavítsuk és tavasszal a tétmérkőzéseken minimálisra csökkentsük azokat a védekezési hibákat, melyekből az ellenfeleink gólt, gólokat szerezhetnek. Úgy érzem, a csapat jó úton halad, reményeim szerint tavasszal egy az eddigieknél is támadószelleműbb Vidit láthatnak majd a szurkolók" - fogalmazott honlapunknak Szalai Tamás.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek