hu en
2021. Január 08. 17:20  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Funsho találatával nyertünk a Rijeka ellen

Támadónk a 65. percben szerezte első téli felkészülési mérkőzésünk egyetlen gólját.

A téli edzőtábor harmadik napján játszottuk első felkészülési mérkőzésünket. Az ellenfél a tavalyi horvát bronzérmes és kupagyőztes HNK Rijeka volt, a mérkőzésre Umagban került sor. Márton Gábor vezetőedző az első félidőben a Rockov - Fiola, Tamás, Musliu, Zeke - Alef - Houri, Pinto - Dárdai, Zivzivadze, Géresi tizenegyet küldte pályára.

Kemény horvát belépőkkel indult a találkozó, Hourit egy perc alatt kétszer is felrúgták, Rockovnak pedig már a 6. percben nagy védést kellett bemutatnia. Utána viszont hosszú ideig egyik kapu sem forgott veszélyben, a 24. minutumban jegyezhettük fel Kulenovic fejesét, aki 3 méterről nem talált kaput. Egy perc múlva Dárdai középre tett labdáját Zivzivadze pörgette mellé közelről. Újabb mezőnyjáték következett, a félidő vége előtt Rockov egy remek kifutással, 20 méterre a kapunktól tisztázott, a horvátok szabálytalanságot reklamáltak, a játékvezető azonban nem látott okot a közbeavatkozásra, ezzel a jelenettel zárult az első 45 perc.

A második félidőre a Kovács - Bolla, Rus, Stopira, Hangya - Nyári, Nikolov - Petrjak, Nikolics, Funsho - Szabó csapattal álltunk fel. Többet birtokoltuk a labdát ellenfelünknél, aztán az első lövést Szabó eresztette meg 18 méterről az 59. percben, Nwolokor résen volt. A 65. percben megszereztük a vezetést: Funsho kapott remek labdát Nyáritól, lövését azonban kivetődve védte a Rijeka kapusa, a labda Niko elé pattant, aki kapura lőtt, egy védőről pedig épp Funsho elé került vissza a labda, aki 6 méterről a bal felsőbe vágta azt (1-0)!

A 70. percben Kovács védett nagy bravúrral egy jobb oldalról, éles szögből leadott kemény lövést, 3 perccel később pedig egy szöglet után Funsho fejelt kapu elé, Rus látványos mozdulattal ollózott kapura, Nwolokor nagyot védett. A 82. percben Nikolicsot állította meg gólhelyzetben a játékvezető les miatt. Az utolsó percekben támadni próbált a Rijeka, de nem sok sikerrel, a mérkőzésnek pedig egy kapu elől kivágott Nikolov-szabadrúgás után lett vége 1 perc hosszabbítás után. 

Legközelebb vasárnap délután lépünk pályára, a jelenleg az osztrák Budesliga második helyén álló Sturm Graz lesz az ellenfelünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek