hu en
2021. Január 07. 19:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Tordai Árpád nálunk folytatja kölcsönben

A magyar és román állampolgársággal is rendelkező 23 éves hálóőr az FC Viitorul csapatától érkezett.

Tordai Árpád 1997. március 11-én született Marosvásárhelyen. 12 éves korától a Gheorghe Hagi Akadémián nevelkedett, majd 2014-től az FC Viitorul igazolt labdarúgója. Az elmúlt 6 évben kétszer fél évet szerepelt kölcsönben a szintén román Petrolul és az FC Universitatea Cluj együtteseiben. A román U17-es és U21-es válogatottba is kapott korábban már meghívót a 24. életévében járó kapus. 

"Nagyon örülök, hogy tavasszal Magyarországon futballozhatok, régi álmom vált ezzel valóra. Célom, hogy olyan teljesítményt nyújtsak a Vidiben, hogy a kölcsönszerződés lejárta után is számítson rám a klub. A karrierem szempontjából mindenképp előrelépést jelent a Vidi. Lassan két éve már, hogy rendszeresen nyomon követem a magyar bajnokság történéseit, tisztában vagyok az erőviszonyokkal és nagyon várom, hogy elkezdhessem a közös munkát a csapattal" - nyilatkozta honlapunknak Tordai Árpád, aki a 97-es számú mezt fogja viselni. 

"Kovácsik Ádám sajnálatos sérülése miatt reagálnunk kellett a kapusposzton kialakult helyzetre. Emil Rockov és Kovács Dániel remek kapusok és ki kell emelnem, hogy Dala Martin személyében ugyan van egy rendkívül tehetséges, 2004-es születésű, az utánpótlás-válogatott keretben is szereplő kapusunk is, de egy 16 esztendős hálóőrrel nem vághatunk neki az előttünk álló sűrű tavaszi szezonnak, ezért a román utánpótlás-válogatott Tordai Árpádot vettük kölcsön vételi opcióval. Azért volt erre szükség, hogy ne kerülhessünk kellemetlen helyzetbe egy esetleges újabb sérülés vagy eltiltás miatt" - fogalmazott Kovács Zoltán sportigazgató.  

Tordai Árpád átigazolása január 15-e után, az átigazolási ablak nyitását követően válik hivatalossá, de az FC Viitorul engedélyével már nálunk kezdte a felkészülést és a horvátországi edzőtáborba is elutazott a csapattal.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek