hu en
2020. December 18. 22:30  -  Farkas Szilárd   -   Fotó: molfehervarfc.hu
3-0-ás győzelem a Kisvárda ellen az év utolsó mérkőzésén

Az első félidő elején Funsho, a második félidő elején Petrjak talált be, a meccs végén ismét Funsho volt eredményes. Második helyen telel a csapat.

A 2020-as esztendő utolsó mérkőzésén a Kisvárda Master Good együttesét fogadtuk hazai pályán, a MOL Aréna Sóstóban. A Kisvárda két helyezéssel volt lemaradva tőlünk, a 16. forduló előtt a 4. pozíciót foglalták el az OTP Bank Liga tabelláján, hátrányuk 3 pont volt velünk szemben. A Kisvárda elleni mérkőzésünk elmaradt az őszi szezon során, tehát az idei sorozatban ez volt a két csapat első összecsapása. Érdekesség, hogy a Kisvárda legutóbb 9 fordulóval ezelőtt, a Ferencváros ellen szenvedte el utolsó vereségét.

Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Bolla, Rus, Stopira, Hangya - Alef, Pinto - Petrjak, Houri, Funsho - Zivzivadze kezdőt küldte pályára.

Jól kezdte a mérkőzést csapatunk, 17 másodperccel a kezdő sípszó után Petrjak szerzett labdát a Kisvárda térfelén, Zivzivadzéhoz passzolt, aki egy csel után lőtt a 16-oson belülről, a lövést Minca kapus hatástalanította. Két perccel később ismét Petrjak játszotta volna meg Zivzivadzét, de Minca résen volt. A 6. percben Petrjak szögletét Rúben Pinto csúsztatta meg, a labda Stopira elé került az ötösön, ám a lövés túl magasra sikerült. Egy perccel később megszületett a mérkőzés első gólja: Houri passzolt Petrjaknak a jobb oldalra, Petrjak Zivzivadzéhoz továbbított, aki bedobott egy cselt a 16-oson belül, majd kapu elé lőtte a labdát, Funsho pedig 6 méterről a léc alá emelt (1-0)!

A 19. percben Sassá vezette a labdát a középpályán, felnézett, megcélozta a bal alsót, a 30-ról érkező lövésre Rockov vetődött, azonban a labda elkerülte a kaput. Nem sokkal később a kisvárdai kapu előtt Bolla próbálta játékba hozni Funshót, a labda megpattant egy védő lábán, így Funsho nem érte el fejjel a játékszert. A 23. percben Sassá labdáját Houri csípte el, 16-ról lőtt ballal, ám a lövés nem talált kaput. A 36. percben Hangya ívelt be egy labdát bal oldalról a hosszúra, az érkező Petrjak egy csellel elküldte Hejt, majd éles szögből lőtt, Minca védett vetődve. Egy perccel később, Datkovic kezezése után jutott szabadrúgáshoz a Vidi, Houri 20 méterről megeresztett lövése megpattant a sorfalon, így elkerülte a kaput. Három perccel később Alef iramodott meg, majd 17 méterről próbálkozott, fölé szállt a labda. Az első félidő 1-0-ás Vidi-vezetéssel zárult.

A második félidő hasonlóan indult, mint az első, annyi volt a különbség, hogy góllal: 16 másodperccel a középkezdés után Pertrjak kapott hosszú indítást Rustól, majd bal oldalról, 7 méterről, éles szögből bombázott a rövidbe Minca szeme közé (2-0)!

Az 54. percben Kovácsréti bal oldali kísérleténél Rockov figyelt, a beadásnak szánt lövés nem okozott gondot kapusunknak. A 61. percben Houri szabadrúgását Rus csúsztatta Minca kezébe. Egy perccel később Funsho roboghatott a középpálya közepén három a kettőben, a jobbján érkező Petrjakhoz passzolt, az erőteljes, középre tartó lövés Minca lábában akadt el. A 64. percben Navratil ívelése után Rockov szabadított fel ököllel, majd Horváth fejesénél kellett figyelnie. Ugyanebben a minutumban Petrjak szöktette Bollát, a beadás magasra pattant egy védő lábáról, a lehulló labdát Zivzivadze csúsztatta meg, ám nem született gól az akcióból. A 70. percben Hej szabálytalankodott Petrjakkal szemben, aki tisztán törhetett volna kapura, a kisvárdai védő ezzel kiérdemelte második sárgáját, amelyet piros lap követett, emberhátrányba kerültek a vendégek. A megítélt szabadrúgás előtt Nikolics vátlotta Zivzivadzét, majd a szabadrúgást Hangya Szilveszter nem sokkal tekerte a bal felső sarok fölé. A 80. percben Rubus szabadított fel rosszul, a labda Nikolics elé került az ötös közelében, csatárunk kapásból lőtt, Minca lábbal hárított.

A 82. percben Houri, Petrjak, Nikolics, Houri volt a labda útja, a szépen kijátszott akcióból nem született gól, Houri a jobb kapufa mellé lőtt 14 méterről. A 83. percben Géresi váltotta Petrjakot. Géresi egy perccel később Houri szöglete után Bollától kapta meg a labdát, felnézett, majd húsz méterről kínálta meg erős lövéssel a vendégek kapusát, Minca megint résen volt. A 87. percben jött a harmadik Vidi-gól: Rúben Pinto ívelésébe fejelt bele egy védő, a labda a hosszún várakozó Funshót találta meg, aki higgadtan lőtte ki a bal alsó sarkot (3-0)!

A hosszabbítás utolsó percében Houri hozta helyzetbe Nikót, a lövést Minca ütötte Funsho elé, ám az ismétlés fölé szállt. Néhány pillanattal később véget ért a mérkőzés, csapatunk nagyon magabiztosan győzött és a második helyről várja a januári folytatást. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek