hu en
2020. December 15. 23:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Márton Gábor: "Igazságos eredmény született"

Vezetőedzői értékelések a MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC bajnoki után.

Márton Gábor: 

"Az összképet tekintve úgy gondolom, reális eredmény született, bár mindkét csapatnak lehetősége volt arra, hogy a saját javára döntse el ezt a meccset, de szerintem egyik csapat sem volt annyival meggyőzőbb a másiknál, hogy győzelmet érdemeljen. A döntetlent tehát igazságos eredménynek tartom. Három napon belül ez volt a második meccsünk, próbálok ott rotálni, ahol tudok, hiszen a játékosok sem gépek. Az első félidőt nem nagyon tudom hova tenni, hiszen ha csak fizikális oka lett volna a gyengébb teljesítménynek, akkor a második félidőben nem javultunk volna fel ennyire. Az első 45 percben lassan játszottunk, könnyű volt ellenünk védekezni, úgyhogy az a játékrész nem volt jó. Soha nem a szerkezeten múlik az, hogy egy csapat támad vagy nem támad, hanem azon, hogy milyen felfogásban próbál játszani az adott együttes. Persze lehet azt mondani, hogy a második félidőben a szerkezetváltás miatt kerültünk fölénybe, de szerintem ennek inkább az volt az oka, hogy többet vállaltunk és gyorsabban futballoztunk és többször is sikerült megzavarnunk az ellenfelünket. Minden pontvesztés nagyon fájó, még akkor is, ha a korábbi döntetlenjeink peches körülmények közt születtek, hiszen mindegyik meccsen jobban játszottunk, mint az ellenfelünk. Ma nem voltunk jobbak, mint a Puskás Akadémia, de ettől függetlenül a mai pontvesztés is ugyanúgy fáj, mint a korábbiak." 

Hornyák Zsolt:

"Példásan küzdött ma a csapatom, megérdemeltük volna a 3 pontot a Vidi otthonában. Nem voltam megelégedve a játékvezetéssel, főleg a párharcok alkalmával hozott más döntést a sporttárs, mint ami szerintem a helyes lett volna. Úgy éreztem, hogy a játékvezetői döntések miatt a csapatom hátrányban van, végül pedig emberhátrányban is fejeztük be a meccset. Küzdöttünk tíz emberrel is a Vidi ellen és egy kis szerencsével győzni tudtunk volna a MOL Aréna Sóstóban. Megvolt a lehetőségünk arra is, hogy kétgólos előnnyel térjünk az öltözőbe a félidőben, azonban az utolsó percben nagyokat védett a fehérvári kapus. Tudatosan arra készültünk, hogy a középpályán szerezzük meg a labdát, és amíg nem állt vissza négy védős formációba a Vidi, addig a letámadásunk is jól működött. Összességében az én csapatom ma este jobb volt, mint a hazai együttes, örömmel láttam, hogy még eberhátrányban is tudtunk dominálni egy olyan erős csapat otthonában, mint amilyen a Vidi. Mindenképp szeretném megköszönni a srácoknak a mai teljesítményüket."

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek