hu en
2020. December 12. 22:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Márton Gábor: "A mai mérkőzésünk rendben volt, jár a gratuláció a srácoknak"

Vezetőedzői értékelések a MOL Fehérvár FC - Budafoki MTE bajnoki után.

Márton Gábor:

"Nagyon örülök, hogy végre nem csak jól, de eredményesen is kezdtük a meccset, gyorsan szereztünk két gólt, emellett pedig helyzeteink is voltak. A második játékrészben újabb gólokat szerezhettünk volna, sőt szereztünk is, de kettőt nem adtak meg - az egyiket, ha jól tudom, tévesen érvénytelenítette a játékvezető. Ez azonban benne van a fociban. A mai mérkőzésünk, azt gondolom, rendben volt, de azt is el kell ismerni, hogy egy kicsit hullámzó a teljesítményünk. Nehéz bármit is mondani úgy, hogy ne tűnjön magyarázkodásnak, de aki ismer, az tudja, hogy nem szoktam magyarázkodni. Azt tudni kell, hogy jelenleg épp egy generációváltáson megy keresztül a Vidi, nyáron évekkel lett fiatalabb a csapat átlagéletkora. Ezenkívül teljesen más futballt várnak el tőlünk, azért hoztak engem ide, hogy sokkal támadóbb futball jellemezze a Vidit. Azt hiszem, az azért kidomborodik, hogy az NB I-es mezőnyből mi dolgozzuk ki a legtöbb helyzetet, mi rúgjuk a legtöbb gólt. Sajnos azonban amiatt mérges vagyok, hogy szinte minden alkalommal kapunk egy-egy elkerülhető találatot, így volt ez ma is a Budafok ellen. Mindent figyelembe véve azonban jár ma a gratuláció a srácoknak, mert jól játszott a csapat!"

Csizmadia Csaba: 

"Sajnos teljesen másképp alakult a mérkőzés, mint ahogy szerettük volna. Könnyű gólokat ajándékoztunk a Vidinek, gyakorlatilag kétszer jött el a kapunkig a fehérvári csapat az első negyedórában és a 15. percben már 2-0 állt az eredményjelzőn. Nem kell ajándékba adni a Vidinek a gólokat, hiszen tudjuk, hogy jó csapat, nincsenek rászorulva a segítségre. Bíztam abban, hogy az első félidőben sikerül nekünk is egy gólt szereznünk, sajnos ehelyett jött a harmadik nagy hibánk, melyet ismét kegyetlenül kihasznált a Vidi. Ekkora hibákat egyetlen csapat ellen sem szabad elkövetni. A második félidőben cserékkel igyekeztem változtatni a játékon, ekkor már a fehérváriak is visszavettek kicsit a tempóból, szóval nagyon mélyen nem lehet szakmai szemmel elemezni a második 45 percet. Félidőben azt kértem a csapattól, hogy próbáljuk meg stabilan, lehetőleg hiba nélkül lehozni a második félidőt, kerüljük el azt, hogy beleszaladjunk egy komolyabb pofonba, mert egy kiütéses vereségből rendkívül nehéz felállni." 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek