hu en
2020. December 12. 22:00  -  Farkas Szilárd   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
4-1-es győzelem a Budafok ellen

A szünetben már 3-0-ra vezettünk, Alef kezdte a gólgyártást, Petrjak duplázott és Rus is betalált.

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a Budafoki MTE vendégszerepelt a MOL Aréna Sóstóban. Az idei szezonban egyszer már megmérkőztünk a piros-feketékkel, a 3. fordulóban idegenben győztünk 4-1-re. A Budafok legutóbb öt mérkőzéssel ezelőtt, a Zalaegerszeg ellen hagyhatta el 3 ponttal a zsebében a pályát.

Kezdőcsapatunk összeállításába a pandémiás-helyzet is közbeszólt: Nikolics Nemanja, Nego Loic és Boban Nikolov tesztje is kétes eredményt mutatott pénteken. A megismételt teszt szerencsére mindhárom játékosunknál negatív eredményt hozott, azonban a kétes értékek után, hogy felelősségteljesen járjon el és maximálisan kizárja a kockázatokat, a szakmai- és orvosi stáb úgy döntött, hogy nem nevezi őket a mérkőzésre. Ennek fényében a Rockov - Rus, Fiola, Stopira - Bolla, Rúben Pinto, Alef, Houri, Hangya - Zivzivadze, Petrjak tizenegy futott ki a pályára

Első gólunkra mindössze öt percet kellett várni. Egy Petrjak elleni szabálytalanság után Houri végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos jobb felső sarkának közeléből. A középre ívelt labdát Alef bólintotta szépen a jobb alsóba (1-0)!

A 10. percben Takács lőhetett kapura éles szögből, tizenhat méterről, azonban a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. Újabb öt perccel később már 2-0 állt az eredményjelzőn. Bolla lábáról pörgött fel a magasba a labda az ellenfél tizenhatosa előtt, Petrjak pedig egy pattanás után, nagy erővel lőtte ki a jobb alsó sarkot hét méterről (2-0)! 

A 23. percben Zsóri cselezte magát helyzetbe, lövését Rus Adrián blokkolta, majd Kulcsár ismétlését Rockov fogta magabiztosan. A 28. percben Petrjak szöglete után Pinto került lövőhelyzetbe, igazított egyet a labdán, kapura küldte azt, ám a 25 méterről megeresztett lövés a felső léc fölé szállt. A 35. percben ismét gólnak örülhettünk: Zivzivadze csapott le az ellenfél térfelén egy erőtlen passzra, csatárunk egyedül törhetett kapura, észrevette a jobbján érkező Petrjakot, önzetlenül adta át neki a labdát, Petrjak pedig higgadtan gurított a hálóba nyolc méterről (3-0)! 

A 41. percben Petrjak jobb oldali szögletét fejelte ki egy védő a kapu elől, ezzel Bollát hozva helyzetbe, azonban a 20 méteres lövés kapu mellé szállt. Két perccel később Oláh csúsztatta meg Kulcsár szabadrúgását a fehérvári kapu előtt, de Rockovon nem tudott kifogni. Az első félidő utolsó momentumaként ismét egy Vidi-helyzetet jegyezhettünk fel: Zivzivadze próbálkozott szép cselsorozat után, lapos lövését Pósernek kellett védenie. 3-0-ás vezetéssel mehettünk a szünetre.

A második félidő 3. percében előbb Bolla próbálkozhatott, lövését Póser középre ütötte az érkező Zivzivadze elé, azonban az ismétlés elakadt a védőkben. Az 55. percben Rus Adrián már betalált: Houri ívélését védőnk fejjel csúsztatta a kapuba 6 méterről (4-0)!

A 66. percben közel járt a mesterhármashoz Petrjak, ám gólját les miatt érvénytelenítették. A 67. percben egyszerre hármat cseréltünk: Bolla, Zivzivadze és Alef helyett, Géresi, Funsho és Nyári lépett pályára. Három perccel később Petrjak passzolt Géresihez, a lövés elakadt egy védőben. Egy perc múlva Géresi fejjel vette be a kaput, azonban ismét les miatt volt érvénytelen a találat. Nem sokkal később szabadrúgást végezhettek el a vendégek, Lőrinczy lövése túl magasra sikerült. 

A 75. percben Nyári Patrik lövését kellett védenie Pósernek, majd egy perccel később Szabó tört be balról a 16-oson belülre, kevéssel hibázva el a hosszú felső sarkot. A 80. percben Kovács lőhetett kapura tizenöt méterről, Rockovnak kellett nagyot védenie. A rendes játékidő vége előtt nyolc perccel, Fiola és Petrjak helyén, Szabó és Zeke kapták meg a lehetőséget. A 92. percben összejött a becsületgól a Budafoknak: Kovács Dávid gurított a kapuba Lőrinczy szabadrúgása után (4-1).

A hátralévő időben nem változott az eredmény, ismét 4-1-re győztük le a Budafokot.

Következő mérkőzésünkre december 15-én kerül sor, a Puskás Akadémia látogat a MOL Aréna Sóstóba.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek