hu en
2020. December 08. 14:30  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
33. alkalommal mérkőzünk meg szombat este a Budafok együttesével

A legmagasabb osztályban eddig csupán egyszer játszottunk a budai alakulattal, mégis van történelme ennek a párosításnak is. 

74 év után van ismét NB I-es csapata Budafoknak, miután a 2019/2020-as "csonka" szezonban a feljutást érő, 2. helyen végzett az NB II-ben Csizmadia Csaba együttese. A két csapat történelmi jelentőségű, első élvonalbeli találkozójára idén augusztus 30-án került sor Budafokon. Csapatunk magabiztos, 4-1-es győzelmet szerzett: Nego duplázott, Niko és Petrjak is eredményes tudott lenni, míg hazai részről Skribek vette be Rockov kapuját. 

Kevesen tudják, de a korábbi évtizedekben további 31 mérkőzést játszottunk a Budafok ellen. Többnyire az NB II-ben és a Magyar Kupában találkoztunk a fővárosi piros-feketékkel, de néhányszor felkészülési meccsen is összemérte tudását a két gárda. Az eddigi 32 egymás elleni mérkőzésből 20-at megnyertünk, 3 döntetlen mellett 9 budafoki siker született. A gólkülönbség 62-28 a javunkra. 

1957. augusztus 4-én találkozott egymással először a két együttes a Nyári Totó Kupa 5. fordulójában. Közel 3000 néző előtt arattunk 3-0-ás győzelmet Kiss, Horváth és Szőke találataival. Még ugyanebben az esztendőben, két nappal szentesete előtt, 1957. december 22-én NB II-es bajnokin is megmérkőztünk a Budafokkal, ezúttal azonban ellenfelünk 2-1-re nyerni tudott Székesfehérváron.

A következő években rendszeresen megmérkőzött egymással a két csapat az NB II-ben, és mindig a pályaválasztó együttes örülhetett a győzelemnek. A legtöbb gólt hozó találkozót 1966 nyarán játszottuk a Budafok ellen, a Nyári Totó Kupa 3. fordulójában 6-3-ra nyertünk idegenben, csapatunkból Balogh Károly 4 találatig jutott. 

A Magyar Kupában kétszer is fölényes győzelmet könyvelhettünk el, 1977-ben a 32 közé jutásért 6-1-re győztünk Budafokon, Tiber 6 perc alatt szerzett mesterhármast, rajta kívül Burcsa, Nagy II és Szalmásy volt eredményes. 1995-ben pedig hazai pályán, a 16 közé jutásért játszottunk kupameccset a budai alakulat ellen, ekkor 5-1-es győzelmet ünnepelhettünk, góljainkat Horváth Ferenc (3), Pálfi László és Nagy Lajos szerezték. 

Ezúton is felhívjuk figyelmeteket, hogy a szombaton 19.30-kor kezdődő MOL Fehérvár FC - Budafoki MTE bajnokit zárt kapuk mögött rendezzük, kérünk benneteket, ne induljatok el a mérkőzésre, mert nem fogtok tudni belépni a stadionba!

Az összecsapásról a molfehervarfc.hu oldalon élő, szöveges tudósítást olvashattok, az M4 Sporton és az m4sport.hu weboldalon pedig élőben nézhetitek a meccset!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek