hu en
2020. November 22. 19:15  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Háromgólos győzelem a DVTK ellen

Nikolics találatával 1-0-ra vezettünk a szünetben, a második játékrészben Zivzivadze és Petrjak is eredményes volt, utóbbi büntetőből.

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a DVTK látogatott Székesfehérvárra. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Rockov - Bolla, Stopira, Fiola - Bolla, Alef, Houri, Nego, Funsho - Zivzivadze, Nikolics kezdőt küldte pályára.

A találkozó előtt egyperces gyászszünetet tartottak a pénteken elhunyt egykori MLSZ-elnök, Laczkó Mihály emlékére. 

Jól kezdtük a meccset, a vendégek a félpályáig is alig jutottak el, az első helyzetet az 5. percben jegyezhettük fel, amikor Funsho jobb lábas, lapos lövését védte Danilovics. Három perccel később ismét Funsho előtt adódott lehetőség (Alef remek passzát követően), de Danilovics ezútal is résen volt. A 13. percben a Nego ellen elkövetett szabálytalanságért kapott szabadrúgást Houri remekül tekerte kapura, Danilovics a léc alól tornázta ki óriási bravúrral a labdát. Egy perc múlva, Houri szöglete után Stopira fejelt Zivzivadze elé, aki szintén fejjel tette kapura a labdát öt méterről, amely végül a felső lécen csattant. A 24. percben Nikolics jó labdával ugratta ki Zivzivadzét, aki éles szögből kapura lőtt, a Diósgyőr kapusa nagyot védett. A 29. percben Alef adott jó labdát Negonak, aki 10 méterről, jobbról kapura lőtt, Danilovics ismét hárított. 6 perccel később Nego laposan lőtt középre a jobb szélről, a labda pontos volt Zivzivadzénak, de csatárunk nem találta el jól a labdát. A 36. percben érett góllá a fölényünk, Funsho nagy labdát adott balról a hosszún érkező Nikolicsnak, támadónk pedig közelről nem hibázott (1-0). Ez volt Niko 98. vidis gólja az NB I-ben, vagyis már csak 13 találatra van attól, hogy beállítsa Szabó József klubrekordját. 

A szünet előtt Nikolics beadásáról centikkel maradt le Zivzivadze a DVTK kapujától 5 méterre, 1-0-s Vidi-vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második játékrészt hatalmas helyzettel kezdtük, Bolla ívelt ügyesen Funsho elé, aki az üresen maradt kapura lőhetett 10 méterről, de a labda a felső lécen csattant. Az 58. percben Zivzivadze kapott remek labdát, csatárunk teljesen üresen lőhetett kapura 11 méterről, de a lövés nem volt túl erős, nem is okozott veszélyt a DVTK kapujára. Egy perccel később juottak el először helyzetig a vendégek, Max lőtt 20 méterről kapura, Rockov védett, a kipattanót Grozav 16-ról vágta kapu mellé. A 67. percben újra Zivzivadze előtt adódott lehetőség, csatárunk ezúttal 14 méterről próbálkozott sikertelenül. A 72. percben Drazic két szép csel után 25 méterről lőtt, Rockov védett. Három perccel később óriási DVTK-helyzet(ek) maradt(ak) ki: Drazic 14 méteres lövését Stopira blokkolta, a kipattanót Hasani 11-ről lőtte kapura, Rockov óriási bravúrral védett. A 78. minutumban Funsho 14 méteres lökete akadt el a blokkban. A 80. percben megdupláztuk előnyünket: Houri adott remek labdát Negonak, aki gólhelyzetben rendkívül önzetlenül passzolt Zivzivadzenak, csatárunk pedig két méterről az üres kapuba lőtt (2-0).

A kétperces ráadás legelején Petrjak lépett ki Houri labdájával, Shestakov pedig csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül, Bognár játékvezető tizenegyest ítélt, amit a sértett a bal alsóba lőtt (3-0)!

Sok mindenre már nem maradt idő, 3-0-ra nyertünk! A következő fordulóban, november 28-án a ZTE-t fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek