hu en
2020. November 19. 02:14  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Fiola Attila: "Le a kalappal az egész csapat előtt"

Válogatott védőnk értékelte a törökök elleni meccset, de szóba került a 2016-os Eb és a mostani selejtezősorozat is. 

"A Törökország elleni meccs előtt tudtuk, hogy nem csak a mi kezünkben van a sorsunk, hiszen a csoportelsőséghez több pontot kellett szereznünk, mint amennyit az oroszok szereznek Szerbiában, azonban bíztunk magunkban és bíztunk abban is, hogy a szerbek elkaphatják az oroszokat otthon. Szerencsére a lehető legjobb forgatókönyv valósult meg számunkra. Le a kalappal az egész csapat előtt, egyáltalán nem volt könnyű a meccs, hiszen a törökök számára is adott volt a lehetőség, hogy kiharcolják a feljutást, az utolsó percekben azonban már a bennmaradásért küzdöttek. Csodálatos egy hét van mögöttünk. Ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondja, hogy kijutunk az Eb-re, mellette pedig csoportelsők leszünk a Nemzetek Ligájában, és feljutunk az "A" Ligába, vagyis Európa legjobb 16 csapata közé, akkor azt hiszem, mindenki csak legyintett volna rá.

Természetesen én sem gondoltam azt, amikor kialakult ez a szerb, török, orosz, magyar négyes, hogy mi fogunk a csoport élén végezni. És láss csodát, most arról beszélgetünk, hogy megnyertük a csoportunkat, mégpedig úgy, hogy ezektől a csapatoktól 6 mérkőzésen összesen 4 gólt kaptunk csak. Ráadásul abból a négyből hármat itthon az oroszoktól, vagyis lehoztuk a maradék öt meccsünket mindössze egy kapott góllal. Megmondom őszintén, azt sem gondoltam 2016-ban, hogy lesz még az életben arra lehetőségem, hogy Eb-n vehessek részt játékosként. Nehéz összehasonlítani a két Eb-re való kijutást, mert a 2016-os kvalifikáció alkalmával valamennyi mérkőzésen játszottam, míg most sok meccset kellett sérülés miatt kihagynom, de annak örülök, hogy az utolsó találkozókon én is hozzátehettem valamit a csapat sikeréhez. Ráadásul 2016-ban az élet elvette tőlem azt, hogy az Eb-n minden meccsen pályára lépjek, hiszen az első, osztrákok elleni találkozón megsérült a bokám, így gyakorlatilag nekem akkor ott be is fejeződött az Eb. Óriási motiváció számomra az, hogy reális esélyem van arra, hogy jövőre ismét pályára léphessek az Eb-n, azonban tisztában vagyok azzal, hogy ehhez végig nagyon jó, kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtanom a Vidiben. Személy szerint már nagyon várom a decemberi vb-selejtezők sorsolását is, kíváncsi vagyok, hogy mely együttesek ellen kell majd megküzdenünk a vb-ért" - nyilatkozta honlapunknak Fiola Attila. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek