hu en
2020. November 15. 23:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Niko-gólpasszal 1-1-es döntetlen Szerbia ellen a Nemzetek Ligájában

A vendégek szereztek vezetést, de még a szünet előtt sikerült egyenlítenünk. Nikolics Nemanja - aki ezúttal a kapitányi karszalagot viselte - asszisztjából talált be Kalmár Zsolt. 

A magyar válogatott, miután csütörtök este drámai körülmények között legyőzte hazai pályán Izlandot 2-1-re, és ennek köszönhetően kijutott a jövő nyáron megrendezésre kerülő Eb-re, vasárnap este már ismét tétmeccset játszott, Szerbiát fogadták a mieink a Nemzetek Ligájában. Októberben Könyves góljával 1-0-ra nyertünk Belgrádban. Mivel Oroszország meglepetésre 3-2-re kikapott Törökországban, abban a tudatban léphettek a mieink pályára, hogy győzelem esetén a csoport élére ugrik a magyar válogatott. 

Észak-Macedónia - Nikolovval és Musliuval a kezdőben - 2-1-re legyőzte Észtországot vasárnap kora este, így Nikolovék továbbra is vezetik a csoportjukat.

A Vidi csapatkapitánya, Nikolics Nemanja ezúttal a válogatottban is felvehette a karszalagot, így az ő vezetésével vonult be 20:45 előtt nem sokkal a Puskás Ferenc Stadion gyepszőnyegére a nemzeti csapat. A szerbeknél Emil Rockov ezúttal is a kispadon foglalt helyet.

A mieink bátor, futballt mutattak be, az első negyedórában a szerbek nem sokat birtokolták a labdát, fölényünk azonban meddőnek bizonyult. A 15. percben Sigér 25 méteres lövése ment alig kapu mellé, majd egy perccel később Nikolics 13 méterről durrantott léc fölé. A vezetést a 17. percben meglepetésre a vendégek szerezték meg, gyakorlatilag először jutottak el a kapunkig, amikor Radonjics szép cselek után okos gólt lőtt a 11-es pont környékéről (0-1). 

A bekapott gól nem fogta meg a magyar csapatot, a 19. percben Kalmár 23 méterről lőtt kevéssel kapu mellé. Öt perccel később Nikolics szép passzát Szoboszlai nagy helyzetben nem találta el jól, így továbbra is maradt a 0-1. A 31. percben Szoboszlai 24 méteres szabadrúgását követően a labda centikkel suhant el a jobb kapufa mellett. Fölényben futballozott a magyar válogatott, csak a gól hiányzott a játékunkból. A 36. percben ismét Szoboszlai villant, ezúttal 8 méterről fejelhetett kapura, de az Újpest korábbi kapusa, Dmitrovics szépen védett. 

A 39. percben érett góllá a fölényünk: Nikolics parádés labdát adott Kalmárnak, aki 12 méterről nagyon okosan helyezett a szerbek kapujába (1-1). A félidő végén még egy szerb lehetőséget láthattunk, a gólszerző Radonjics lőtt 17 méterről kapu mellé. 

Szünetben egyik csapat sem cserélt. A 48. percben Nikolics majdnem elcsípett egy hazaadást, de végül Dmitrovics tisztázni tudott. Az 53. percben ismét Radonjics veszélyeztetett, ezúttal fejjel próbálta bevenni Dibusz kapuját, de a próbálkozása célt tévesztett.

Az 57. percben Niko számára befejeződött a meccs, helyére az a Könyves Norbert állt be, aki - ahogy fent írtuk - az októberi szerb-magyar meccsen a győztes gólt lőtte. Nem maradt azonban Vidi-játékos nélkül sem a válogatott, Sigér helyére ugyanis Nego jött ugyanebben a percben, sőt a 68. minutumban érkezett Hangya Szilveszter is. 

A 71. percben ismét a szerb csapat legveszélyesebb támadója, Radonjics lőtt kapura, 23 méteres kísérlete nem sokkal szállt kapu mellé.  Bő tíz perccel a vége előtt a korábbi Vidi-játékos, Gyurcsó Ádám is pályára lépett, és azonnal el is robogott a bal szélen, az ötös sarkáról lőhetett volna, de még egy cselt megpróbált, ez pedig már sok volt - mindenesetre ígéretesen szállt be a játékba. 

A 83. percben Könyves 12 méteres lövését védte a szerb kapus, majd a túloldalon Jovics 14 méterről centikkel lőtt a jobb alsó mellé. Az utolsó percekben a szerbek nagy nyomást helyeztek csapatunkra, Jovics közeli lövését Dibusz hatalmas bravúrral védte a 87. percben. A végén maradt az 1-1!

A magyar válogatott - Oroszországhoz hasonlóan - 8 pontot szerzett az eddigi 5 meccsen, rosszabb gólkülönbséggel egyelőre a 2. helyen állunk. Folytatás szerdán este Törökország ellen. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek