hu en
2020. November 09. 21:00  -  molfehervarfc.hu   -   mlsz.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Félbeszakad az NB III-as bajnokság, a női NB II és az utánpótlás-bajnokság is - FRISSÍTVE

Az NB I-es mérkőzések zárt kapuk mögött folytatódnak. Az MLSZ szerdán mégis a folytatás mellett döntött, de a halasztások engedélyezésével megadta a csapatoknak a választás lehetőségét.

FRISSÍTÉS

Az MLSZ szerdai döntésének értelmében: 

"A futball felelős folytatása érdekében, betartva a szabályokat, nézők nélkül és módosuló versenyszabályokkal folytatódnak az amatőr bajnokságok. A legfontosabb különbség, hogy a csapatok kérhetik egyoldalúan is mérkőzésük halasztását. Az alacsonyabb osztályokban önkéntes a bajnokságokban való részvétel.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy amatőr csapat (NB III-nál alacsonyabb osztályú) nem tud, vagy nem kíván kiállni az adott bajnoki mérkőzésen, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, több alkalommal is. Mindennek további következménye nincs a klubra nézve, viszont így a találkozók száma a bajnokság végére változatlan maradhat. Ez biztosítja a szükséges versenylehetőséget a fiatal tehetségek számára éppúgy, mint az egészségük megőrzése érdekében sportoló felnőtteknek. A bajnokságok jövő tavaszra tervezett befejezésének végső időpontja az események alakulása alapján rugalmasan módosítható" - olvasható a szövetség honlapján.

Előzmények

Orbán Viktor miniszterelnök rendkívüli intézkedéseket jelentett be hétfő délelőtt a koronavírus-járvány terjedése miatt. Amennyiben az Országgyűlés megadja a kormány számára a rendkívüli felhatalmazást kedden, a szigorú korlátozások közé tartozik majd, hogy mérkőzéseket csak zárt kapuk mögött lehet rendezni, valamint szerdán nulla órától tilossá válik az amatőr csapatsport.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III-at és a megyei bajnokságokat, illetve a női NB II-t, valamint az utánpótlás-sorozatokat viszont félbeszakítják.

Mindez azt is jelenti, hogy a félbeszakított bajnokságokban érintett csapatok edzései is szünetelnek.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek