hu en
2020. November 01. 18:15  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
A Vidi-család elhunyt tagjaira emlékezünk

Halottak napja alkalmából megemlékezünk a klubunkhoz kötődő emberekről, akiktől az elmúlt egy évben kellett végső búcsút vennünk.

A katolikus egyházban a Mindenszentek utáni nap, vagyis november 2-a a tisztítótűzben szenvedő lelkek emléknapja. Az alábbiakban - kronológiai sorrendben - végigvesszük, kik távoztak közülünk az elmúlt évben.

Klubunk egykori játékosa, majd gazdasági vezetője, Galántai Imre tavaly novemberben hunyt el 89 esztendősen. 

Az 1930-as születésű Galántai Imre 1951-ben került klubunkhoz - korábban a Pénzügyőrnél játszott - és a Megyebajnokságban szereplő csapat oszlopos tagjává vált, kétszer aranyérmes is lett. 1957 tavaszán a Megyebajnokok Tornáján is győzedelmeskedtünk segítségével, így történetünk során először feljutottunk az NB-s bajnokságokba, ahol a jobbhátvédként szereplő Galántai még kilencszer játszott.

Visszavonulását követően szakmájában kezdett el dolgozni - mérlegképes könyvelői végzettséggel rendelkezett. A Videoton gyárban főkönyvelő, klubunknál már az 1960-as években, Csermely Sándor alatt szakosztály-vezetőségi tag lett, a rendszerváltozás után gazdasági vezetőként segítette a Vidit, elnökségi válságok idején mindig tagja volt az irányítást ideiglenesen átvevő bizottságoknak.

Idén februárban, 38 esztendős korában, közúti balesetben életét vesztette korábbi játékosunk, Halgas Tibor

Pályafutása során összesen 60 NB I-es bajnokin szerepelt, a Vidin kívül játszott a Ferencvárosnál és a Diósgyőrnél is, valamint több NB II-es és NB III-as csapatnál. Pályafutása végén ismét Fejér megyében futballozott, Velencén fél évet töltött el 2016-ban.

Szeptember közepén, súlyos betegség után elhunyt a Vidi korábbi futballistája, Jakab Péter

A Vidiben még Tereánszki-Tóth Péterként szereplő játékos 2003 és 2005 között összesen 45 alkalommal szerepelt a Vidiben és két gólt szerzett.

Emlékezzünk rájuk és a Vidi-család minden olyan tagjára, akik már nincsenek velünk, de szívünkben örökké élni fognak!

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek