hu en
2020. Október 25. 19:15  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
2-1-re győztünk Mezőkövesden

Három év után nyertünk ismét bajnoki meccset Matyóföldön, Nego és Houri volt eredményes a csapatból. 

OTP Bank Liga, 2020-2021, Őszi szezon, 8. fordulóMeccs center 
1-2
(0-1)
Berecz 87
Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos -- Eperjesi, Besirovic (Vajda 82), Berecz, Karnitski, Farkas, Cseri (Jurina 82), Jagodics, Serderov (Boriachuk 68), Vutov (Lakvekheliani 68), Myhailo
Nego 32, Houri 83
MOL Fehérvár FC:
Rockov -- Fiola, Stopira, Musliu, Bolla -- Nego, Nikolov -- Petrjak, Houri, Funsho (Hangya Szilveszter 85) -- Nikolics (Zivzivadze 72)
2020.10.25. MezőkövesdMezőkövesdi Stadion14 fok, felhősJátékvezetők: Berke BalázsAlbert IstvánVígh-Tarsonyi GergőMedovarszki JánosSolymosi PéterHanyecz Bence

Az OTP Bank Liga NB I 8. fordulójában csapatunk Mezőkövesdre látogatott. Ez volt a két együttes nyolcadik élvonalbeli összecsapása a sárga-kékek otthonában, és eddig csupán egyszer, 2017 augusztusában tudtunk ott nyerni - akkor Henty és Lazovics góljaival 2-0 lett a vége. 

Márton Gábor ezúttal a Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Nikolov, Nego - Funsho, Houri, Petrjak - Nikolics kezdőt küldte pályára. Mintegy 100-150 lelkes fehérvári drukker kísérte el a Vidit vasárnap délután. 

Jól kezdtük a meccset, gyakorlatilag az első perctől kezdve a mi akaratunk érvényesült a pályán. A 6. percben labdát szereztünk a hazai térfél közepén, Petrjak kapott jó kiugratást a bal szélen, az alapvonal közeléből próbált beadni, Szappanos lábbal nagyot mentett. A túloldalon Berecz távolról lőtt kapu fölé, Rockovnak nem kellett közbeavatkoznia. A 15. percben Fiola beadását Houri 8 méterről lőtte kapura, Szappanos hatalmasat védett. Tíz perccel később Petrjak fejjel próbálta Nikolicsot helyzetbe hozni, azonban a hazai védőknek sikerült felszabadítaniuk. 

A 28. percben kellett Rockovnak először védenie, ekkor Cseri távoli, lapos lövését fogta kapusunk nagyon magabiztosan. A 32. percben érett góllá a mezőnyfölényünk: Funsho sarokkal hozta játékba Bollát a jobb szélen, majd miközben Funsho elvitte előle a védőjét, Bolla betört a 16-oson belülre és szépen alábökött a labdának, amelyet Nego 5 méterről fejelt a kapuba (0-1). 

A 37. percben Musliu lőtt 14 méterről kapura egy szögletet követően, Szappanos védett, majd a 41. percben Nego távoli bombáját is hárította a hazaiak kapusa. 

Szünetben egyik edző sem cserélt, és a második félidő első perceiben nem is változott a játék képe. Az 53. minutumban Petrjak szerzett labdát a hazai kaputól körülbelül 25 méterre, azonban nem sikerült pontosan passzolnia a 16-os előterébe nagy lendülettel érkező csatáraink elé, így végül nem alakult ki gólhelyzet. A túloldalon egy percen belül két veszélyes lövést is láthattunk: előbb Vutov 14 méterről, óriási erővel, alig lőtt a kapunk mellé, majd Berecz tekert 22 méterről a bal felső irányába, de a labda elkerülte a kapunkat. 

A folytatásban a viszonylag sok szabálytalanság miatt nem alakult ki folyamatos játék, Berke sporttárs a mérkőzés ezen periódusában negyedóra alatt öt sárga lapot is kiosztott. A 71. percben Petrjak 20 méterre a hazai kaputól lövésre szánta el magát, a labda nem sokkal ment mellé. A 78. minutumban Lakvekheliani beadására Cseri érkezett középen teljesen üresen becsúszva, de a labda helyett kapusunkat találta el - mindkét játékost ápolni kellett, szerencsére mindketten folytatni tudták.

Az utolsó percekben két büntetőt is megítélt Berke Balázs. A 82. percben Farkas buktatta Fiolát, Houri értékesítette a büntetőt, majd a 87. percben Musliu ért kézzel a labdába a 16-oson belül, ezt a 11-est korábbi játékosunk, Berecz Zsombor vágta a léc alá (1-2).

A 3 perces hosszabbításban a Mezőkövesd kitámadott, de a 92. percben mi szerezhettünk volna újabb gólt, Petrjak 14 méteres lapos lövésébe egy hazai védő vetődött bele, így a labda centikkel elkerülte a kaput.

Csapatunk legközelebb szerdán 12:30-kor a Gárdony vendégeként lép pályára a MOL Magyar Kupában, majd szombaton 19:30-kor a Ferencvárost látjuk vendégül a MOL Aréna Sóstóban. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek