hu en
2020. Szeptember 24. 09:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Márton Gábor: "Fel kell nőnünk a feladathoz"

Vezetőedzőnk szerint ki kell használnunk az adódó lehetőségeket.

Csütörtök este, 18.00-tól a francia Stade de Reims együttesét fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban, zárt kapus mérkőzésen. Az összecsapás előtt Márton Gábor mondta el várakozásait, de először az első két selejtezőkör tapasztalatait összegezte.

"Mindenki kötelező győzelmeket várt eddig tőlünk - hozzáteszem, joggal -, a csapat pedig elbírta, hogy esélyesként játszott, de a szerencsével sem álltunk hadilábon, ami azért kellett igazán, mert nem tudtuk lezárni időben a mérkőzéseinket. Azt is tudjuk, hogy sokszor a kötelező feladatok a legnehezebbek. Az elmúlt hetekben megtapasztaltuk, hiába ír vagy éppen máltai az aktuális ellenfél, nincs könnyű meccs a nemzetközi porondon" - fogalmazott. 

A Stade de Reims elleni párharccal kapcsolatban pedig a következőket nyilatkozta:

"A francia gárda ellen nem mi vagyunk az esélyesek, ugyanakkor nem is vagyunk esélytelenek. Sok minden megtörténhet a fociban és hetente láthatjuk, hogy meg is történik, egy meccsen bármi lehetséges. Hazai pályán játszhatunk, ami jó, de sajnos szurkolóink nélkül, ami nem - ők tehát nem tudnak a helyszínen segíteni. Úgy érzem, felkészültünk az ellenfélből, jó csapatnak tartom a Reims-t, de megpróbáljuk meglepni őket. Nekünk is jó játékosaink vannak, akik nemzetközi szinten is megállják a helyüket és képesek arra, hogy olyan játékkal rukkoljanak elő, ami továbbjutást érhet. Fel kell nőnünk a feladathoz és ki kell használnunk a lehetőségeinket. Bizakodva várom a mérkőzést." 

Ami az összeállítást illet, annyit árult el vezetőedzőnk, hogy lesznek változások a máltai kezdőhöz képest.

"Sokszor igaz a mondás, győztes csapaton ne változtass, most azonban ehhez nem tudunk tartani, hiszen Alef nem harcra fogható, kedden pedig egy másik változás is történt, Pátkai Máté eligazolt. Ugyan Máté nem kezdett a Hibernians ellen, de pont Alefet váltotta, változtatnunk kell tehát."

A játékrendszerről azt mondta Márton Gábor, a legfontosabb az egyensúly megtartása.

Mindig hangsúlyozom, hogy minden meccsen arányban kell lennie a támadófocinak és a védekezésnek. Egy francia első osztályú csapat ellen hatékonyan kell támadni, de úgy, hogy közben stabilak maradunk hátul, nem mehet egyik a másik rovására. Gólt, gólokat kell rúgnunk a továbbjutáshoz" - zárta mondandóját vezetőedzőnk. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek