hu en
2020. Szeptember 20. 17:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
MOL Magyar Kupa - 5-0-ra győztünk Tiszaföldváron

Géresi kezdte a gólgyártást, Nikolics kétszer is betalált és Evandro, valamint Papp Marcell is eredményes tudott lenni.

MOL Magyar Kupa, 2020-2021, 64 közé jutásért, 6. fordulóMeccs center 
0-5
(0-2)

Tiszaföldvár VSE:
Gerhát -- Burai, Borgulya (Aszódi 69), Bódai, Ábel, Medvegy, Budaházi, Szőke, Orosz (Nagy 50), Pataki, Balla (Pápai 61)
Géresi 15, Nikolics 33, Evandro 66, Nikolics 81, Papp 83
MOL Fehérvár FC:
Rockov -- Hangya Szilveszter, Tóth, Vágó, Bolla (Zeke 69) -- Kovács, Pátkai -- Evandro (Dinnyés 82), Géresi (Papp 69), Funsho -- Nikolics
2020.09.20. TiszaföldvárTiszaföldvári Sportpálya21 fok, napsütésJátékvezetők: Antal PéterGarai PéterMolnár AlexTakács Tamás

A MOL Magyar Kupa 6. fordulójában a Megyei I. osztályú Tiszaföldvár otthonában léptünk pályára vasárnap 15.00-tól, a tét a legjobb 64 közé jutás volt. Márton Gábor vezetőedző a Rockov - Bolla, Vágó, Tóth A., Hangya - Pátkai, Kovács I. - Funsho, Géresi, Evandro - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat, vagyis két tehetséges fiatal is az első perctől bizonyíthatott Vágó és Tóth személyében, Géresi Krisztián pedig 1023 nap után kezdett újra a Vidiben.

A 3. percben Nikolics, egy perccel később Géresi vette célba a hazai kaput eredménytelenül. A 8. percben újra Géresi került helyzetbe, de fölé lőtt, majd Gerhát mutatott be nagy védést a 12. minutumban. A 15. percben megszereztük a vezetést: Kovács vezette a labdát, amely egy védőről Géresi elé pattant, aki állítgatás nélkül, 16 méterről, ballal hatalmas gólt lőtt (0-1).

Két perccel később Nikolics éles szögből, ballal lőtt kapura, Gerhát szépen védett. Az első hazai lehetőségre a 19. percig kellett várni, ekkor Ábel lőtt kapu fölé 25 méterről egy szabadrúgást. Pár pillanattal később Géresi beadását Kovács szép mozdulattal, kapásból lőtte 12 méterről kapura, Gerhát óriási bravúrral mentett. A 22. percben Ábel kapott remek labdát, majd ügyesen emelte át a kifutó Rockov felett a játékszert, amely a felső lécen csattant. A 24. percben Géresi hatalmas helyzetben, 11 méterről a bal felső sarok fölé tekert. A tiszaföldvári kapus a 27. percben is bemutatott egy bravúrt, majd a 32. percben Géresi harcolt ki büntetőt, amit Nikolics értékesített, Gerhát érezte az irányt, de akkora erővel lőtt csapatkapitányunk, hogy védeni nem tudott (0-2).

A félidő vége előtt Nikolics még kétszer helyzetbe került, először blokkolták a próbálkozását, másodszor a 26 éves földvári kapus védett. 2-0-s Vidi-vezetéssel mentek pihenni a csapatok. 

A második játékrész elején Bolla távoli, lapos lövését védte Gerhát, nem sokkal később pedig Kovács löketét hatástalanította. Az 51. percben egy szép hazai támadás végén Ábel lőtt éles szögből, 5 méterről kapura, Rockov lábbal védett, egy perc múlva Kovács István lőtt mellé. Az 59. percben Rockov védett magabiztosan vetődve egy távoli szabadrúgást. A 64. percben Evandro 22 méterről lőtt a felső lécre, 2 perc múlva azonban - 2 méterrel közelebbről - már jobban célzott, gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába (0-3).

A 69. percben csereként beálló és a felnőtt csapatban ezen a meccsen debütáló Papp Marcell szinte azonnal egy veszélyes lövéssel mutatkozott be, 16 méterről vette célba a kaput, a labda egy védőről szögletre pattant. (Papp mellett egyébként a vele együtt becserélt Zeke Márió, majd a később lehetőséget kapó Dinnyés Olivér is első meccsét játszotta a Vidi első csapatában.) 8 perccel később Funsho a jobb szélről adott középre, a hosszún érkező Nikolics kapu mellé lőtt. 4 perc múlva már nem hibázott Niko, újra Funsho adott be, támadónk pedig közelről, ballal lőtt a hálóba (0-4). 

A 83. percben Papp Marcell vette be egy szép lövéssel, 20 méterről a hazai kaput (0-5).

A végén Papp még kétszer helyzetbe került, először 17 méterről mellé, majd 13 méterről fölé lőtt. Az egyperces ráadásban Funsho került ziccerbe, de közelről Gerhátot találta el.

5-0-ra győztünk Tiszaföldváron és továbbjutottunk a MOL Magyar Kupában. Legközelebb szeptember 24-én, csütörtön lépünk pályára, az Európa Liga 3. selejtezőkörében a francia Stade de Reims együttesét fogadjuk Sóstón, zárt kapu mögött.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek