hu en
2020. Szeptember 12. 22:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
3-1-re győztünk a Puskás Akadémia ellen

Nikolics találatával 1-0-ra vezettünk a szünetben, Knezevic a második félidő elején egyenlített, a hajrában azonban Petrjak és Zivzivadze is betalált, itthon tartottuk a három pontot.

OTP Bank Liga, 2020-2021, Őszi szezon, 4. fordulóMeccs center 
3-1
(1-0)
Nikolics 29, Petrjak 84, Zivzivadze 90
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Fiola, Stopira, Musliu, Nego -- Houri, Alef (Nikolov 59) -- Petrjak, Evandro (Hodzic 73), Funsho -- Nikolics (Zivzivadze 79)
Knezevic 56
Puskás Akadémia FC:
Tóth -- Kiss, Baluta (Knezevic 46), Plsek, Nagy, Hadzhiev, Tamás, Ganbayar (Mance 46), Corbu, Komáromi, Deutsch
2020.09.12. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó24 fok, tiszta égbolt3011 nézőJátékvezetők: Iványi ZoltánGarai PéterBornemissza NorbertSzécsényi IstvánKáprály MihályErdős József

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában a Puskás Akadémia FC látogatott a MOL Aréna Sóstóba. A felcsútiak kétszer nyertek eddig a szezonban és a forduló előtt vezették a tabellát. Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Kovácsik - Nego, Musliu, Stopira, Fiola - Alef, Houri - Funsho, Evandro, Petrjak - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat. A mérkőzés előtt Fiola Attilát köszöntötte a klub nevében Kovács Zoltán sportigazgató - védőnk túl van a 250. NB I-es mérkőzésén.

Az első 5 perc helyzet nélkül telt el, aztán a 7. percben egy gyors kontra végén Nikolics ugratta ki Funshot remek labdával, végül azonban sikerült tisztáznia a vendég védelemnek. A 19. percben jegyezhettük fel az első Puskás-lehetőséget, Corbu 14 méterről lőtt fölé. Négy perccel később Kiss lőtt 20 méterről alig kapu mellé. A 29. percben megszereztük a vezetést: szép és gyors támadás végén Nego vette maga elé a labdát a felcsúti 16-oson belül, majd a kivetődő kapust megelőzve a középen üresen érkező Nikolicsnak passzolt, aki pár lépésről nem hibázott (1-0).

A 37. percben Petrjak lőtt 20 méterről kapura, Tóth magabiztosan védett, egy minutummal később Nikolics fejelt 8 méterről alig kapu mellé egy szélről érkező beadást. A félidő vége előtt előbb Petrjak beadását Nagy vágta szögletre, megelőzve Nikolicsot aki ajtó-ablak helyzetben várta a labdát, majd a másik oldalon Kiss lőtt az ötös sarkáról nagy erővel kapura, a labda az oldalhálóba vágódott. 1-0-ás Vidi-vezetéssel mentek pihenni a csapatok.

A második félidőre két helyen változtattak a vendégek, mi ugyanazzal a csapattal folytattuk. Az 56. percben éppen az egyik csere, Knezevic tekert 24 méterről egy szabadrúgást a jobb alsó sarok irányába, Kovácsik vetődve ugyan még beleütött a labdába, de nem tudta védeni a jól helyezett lövést (1-1). 

A gól után rögtön újra helyzetbe került a PAFC, de Kovácsik a helyén volt. A 63. percben Komáromi lőtt nem túl erősen 17 méterről kapura, kapusunk ismét hárított. 4 perccel és 8 perccel később újra Kovácsik volt a főszereplő, előbb Plsek, majd Komáromi fejesét védte bravúrral. A 74. percben Kiss próbálkozását hatástalanította kapusunk. A hajrá újra a miénk volt és a 84. percben újra megszereztük a vezetést: Nego a jobb szélről laposan, nagy erővel lőtte a labdát kapu elé, amelyet Hodzic közelről kapura is tett, Tóth óriásit védett, a kipattanó azonban Petrjak elé került, aki egy csel után a kapuba helyezett (2-1).

A 89. percben Hodzic 20 méteres bombáját nagy bravúrral tolta ki a léc alól Tóth, a 3 perces hosszabbítás elején pedig bebiztosítottuk győzelmünket: Zivzivadze nagyon szépen fordult le a védőjéről 14 méterre a kaputól, majd okosan kilőtte a bal alsó sarkot (3-1)!

A meccs utolsó helyzete Hodzic előtt adódott, 16 méterről próbált a hosszúba csavarni, Tóth védeni tudott.

3-1-es győzelmünkkel a tabella élére ugrottunk, de a forduló még nem ért véget, és több csapatnak is - köztük az FTC-nek - van elmaradt mérkőzése. Legközelebb csütörtökön lépünk pályára, az Európa Ligában a máltai Hibernian FC vendégei leszünk.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek