hu en
2020. Szeptember 05. 13:56  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Ötgólos meccset nyert meg a Vidi II

A jó erőkből álló Mosonmagyaróvár szerzett vezetést, de második csapatunk fordítani tudott és itthon tartotta a 3 pontot. 

NB III Nyugati csoport, 2020-2021, Őszi szezon, 8. fordulóMeccs center 
3-2
(2-1)
Kovács 17, Zivzivadze 41, Nyári Patrik 62
MOL Fehérvár FC II:
Kovács Dániel -- Tóth, Hajdinger, Horváth, Papp, Vágó, Fodor, Kovács (Zólyomi 68), Nyári Patrik, Molnár, Zivzivadze (Molnár 84)
Takács 11, Laki 92
Mosonmagyaróvári TE 1904:
Heinrich -- Debreceni, Jasarevic, Takács (Laki 65), Horváth (Balogh 55), D'urso, Illés, Szalka, Bohner, Czingráber, Nagy (Benkovich 81)
2020.09.05. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó edzőpályaJátékvezetők: Dobai JánosBereczki BenceNagy Viktor

Ezen a hétvégén szombaton került megrendezésre az NB III-as forduló, ugyanis vasárnap este a magyar válogatott tétmérkőzést játszik. Mivel NB I-es csapatunk pénteki edzőmeccse elmaradt, Márton Gábor vezetőedző több olyan játékost is tudott adni a Vidi II-nek, aki az első csapat keretébe tartozik. Kovács Dániel, Kovács István, Budu Zivzivadze és Nyári Patrik játékára is számíthatott Toldi Gábor. 

A vendégek kezdték jobban a meccset, az 5. percben Nagy lőtt nem sokkal a kapunk mellé 13 méterről, majd két perccel később Kovács mutatott be nagy bravúrt. A 11. percben a korábbi Vidi-játékos, Takács Martin lőtt hatalmas gólt szabadrúgásból (0-1). Nem kellett sokat várni az egyenlítésre, a 17. percben Kovács István 15 méterről, kapásból, jobb külsővel óriási gólt lőtt (1-1). Az egyenlítést követően Zivzivadze percei következtek, grúz támadónk a 22. és a 29. percben is szép cselekkel került helyzetbe, azonban mindkét alkalommal Heinrich bravúrral védte a közeli lövéseket. A 41. percben Hajdinger lódult meg a jobb szélen, lefutotta védőjét, majd remekül tekert kapu elé, ahol érkezett Zivzivadze és 6 méterről bevette a vendégek kapuját (2-1). 

A második félidő nagy Vidi-helyzetekkel kezdődött. A 46. percben Horváth távoli lövését a léc alól tornázta ki a mosonmagyaróvári kapus, majd egy perccel később Papp közeli lövését is bravúrral védte. A 48. percben ismét Horváth villant, két csel után 15 méterről lőtt kapura, de Heinrich lábbal nagyot védett. A túloldalon Illés tornáztatta meg Kovácsot, aki pár perccel később egy oldalszabadrúgás utáni fejest is bravúrral védett. Az 57. percben Nagy 16 méteres bivalyerős lövését tornázta ki Kovács a léc alól, majd a 62. percben Nyári Patrik végezhetett el 22 méterről egy szabadrúgást, a labda védhetetlenül vágódott a kapu bal felső sarkába (3-1). 

Az utolsó 20 perc komolyabb helyzet nélkül telt el, a ráadás pillanataiban még a csereként Laki lőtt nagy gólt 14 méterről, de a 3 pont sorsa nem forgott veszélyben. Második csapatunk egy kifejezetten élvezetes, sok helyzetet hozó meccsen megérdemelten tartotta itthon a 3 pontot, az NB I-es visszajátszók jó és eredményes játékkal járultak hozzá a győzelemhez.

A Vidi II legközelebb szerda délután a Gárdony otthonába látogat. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek