hu en
2020. Augusztus 31. 16:00  -  Farkas Szilárd
Európa Liga-sorsolás 2. selejtezőkör - reakciók

Kovács Zoltán sportigazgató, Márton Gábor vezetőedző és Nikolics Nemanja csapatkapitány értékelték az Európa Liga-selejtező 2. fordulójának sorsolását.

Mint arról korábban beszámoltunk, a 2020-2021-es Európa Liga második selejtezőkörében a máltai Hibernians FC csapatával találkozunk idegenben. A találkozó zárt kapuk mögött kerül megrendezésre szeptember 17-én, a továbbjutás - az első fordulóhoz hasonlóan - egy mérkőzésen dől el.

Kovács Zoltán:

"Komoly csapat ellen fogunk játszani, ezért a lehető legjobban fel kell készülnünk ellenük. Miután leszűkítették háromra a lehetséges ellenfeleink listáját, azonnal elkezdtük feltérképezni a csapatokat. Véleményem szerint kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is. Igaz ugyan, hogy jobb lett volna, ha itthon játszunk, de mivel kiemelt csapat vagyunk, az esélyek mellettünk szólnak. A továbbjutás ismét egy mérkőzésen fog eldőlni, ezért nagyon komolyan kell vennünk az összecsapást, szeretnénk ott lenni a harmadik körben is. A csapat egyre jobb formában van, haladunk tovább a megkezdett úton, jelenleg a Hibernians a következő akadály, amit sikerrel kell vennünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat."

Márton Gábor:

"Ugyanaz a célunk, mint az első fordulóban, a mérkőzés után ismét továbbjutást szeretnénk ünnepelni. A lehető legalaposabban ki fogjuk elemezni az ellenfél játékát, felmérjük az erősségeiket és a gyengeségeiket. Amennyiben maximálisan felkészülünk ellenük, úgy biztos vagyok benne, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát. A mai világban már nagyon csalóka tud lenni, hogy papíron melyik csapat számít erősebbnek, látni kell, hogy a nemzetközi kupákban előfordulhatnak meglepetések. Mi számítunk a mérkőzés esélyeseinek, de ezt a pályán is bizonyítanunk kell."

Nikolics Nemanja: 

"Ugyanazzal a mentalitással kell készülnünk erre a mérkőzésre, mint bármelyik másik összecsapásra, részünkről csak a győzelem elfogadható. Nem szabad könnyű mérkőzésre számítani, hiszen láthattuk az előző fordulóban is, hogy a nemzetközi porondon erős ellenfelek vannak. Ahhoz, hogy megkönnyítsük a saját dolgunkat az kell, hogy uraljuk a játékot. Nem lehetséges minden alkalommal sok gólos győzelmeket szerezni, de nyilván erre fogunk törekedni. Ami számomra nagyon fontos, hogy önbizalommal telve, stabil teljesítményt nyújtva lépjünk pályára. Mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ezért nem is lehet más a célunk, mint a továbbjutás."

 

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek