hu en
2020. Augusztus 22. 23:50  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Sok helyzet, de csak egy Vidi-gól - döntetlen a Paks ellen

A vendégek szereztek vezetést a találkozó 80. percében, amit Hodzic egyenlített ki a ráadásban.

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Paks együttesét fogadtuk a MOL Aréna Sóstóban. A Tolna megyeiek az első játéknapon 2-1-re kikaptak hazai pályán, mi 3-3-as döntetlent értük el a ZTE vendégeként.

Márton Gábor ezúttal a Kovácsik - Fiola, Musliu, Stopira, Hangya - Nikolov, Houri - Nego, Hodzic, Evandro - Nikolics kezdőnek szavazott bizalmat.

A kezdés előtt Kovács Zoltán sportigazgatótól vehette át a neki járó díjat Nego Loic, akinek 2018-as, Chelsea elleni találatát szavaztátok meg az évtized legszebb Vidi-góljának.

A mérkőzés első negyedórája különösebb helyzet nélkül telt, a 17. percben Hodzic ballal, laposan a bal alsó mellé lőtt 18 méterről. Egy perccel később Stopira robbant be egy szögletre, és 10 méterről alig fejelt kapu fölé. A 20. percben Hodzic lőtt kapásból kapura egy szélről érkező beadást, Holczer bravúrral védett. Négy perccel később megint Stopira érkezett jó ütemben egy szögletre, ezúttal azonban jócskán kapu mellé szállt a fejese.

A 28. percben Hodzic lapos beadását szerezte meg Holczer Nikolics elől, aztán következett a találkozó addigi legnagyobb lehetősége: Hodzic kapott parádés átadást, egyedül vezethette a paksi kapusra a labdát, ügyesen ki is cselezte Holczert, majd éles szögből, 14 méterről az üres kapu fölé lőtt. A 39. percben Hangyát Rus váltotta, balhátvédünk izomhúzodást szenvedett. A félidő zárása előtt Houri szép cselekkel került helyzetbe, 7 méterről, éles szögből kapura lőtt, Holczer hatalmasat védett. 0-0-val mentek pihenni a csapatok.

A második játékrész Vidi-kapufával kezdődött! Evandro kapott remek labdát, elvitte a kimozduló Holczer mellett, majd 14 méterről lőtt, a labda a bal kapufán csattant. Az 51. percben Hodzic 12 méteres lövése Lenzsér lábáról majdnem a saját kapujába pattant, de megúszta a Paks. 7 perccel később Evandro lőtt kapu mellé 17 méterről.

A 63. percben ígéretes helyzetet alakítottunk ki, de Nego utolsó passza pontatlan volt a középen érkező Nikolicsnak. A 71. percben a nem sokkal korábban beálló Zivzivadze lőtt 15 méterről, nagy erővel kapu mellé. A 77. minutumban Petrjak szép cselek után lőtt 16 méterről kapura, Holczerről kipattant a labda, de a kipattanóra nem értek oda támadóink. A 80. percben, teljesen váratlanul vezetést szereztek a vendégek: Bognár István balról ívelt kapu elé egy szabadrúgást, amit Szabó megcsúsztatott, a hosszún pedig Szélpál érkezett és közelről a kapunkba fejelt (0-1).

A meccs végén teljesen beszorítottuk a Paksot és végül a 92. percben sikerült az egyenlítés: Houri szögletére Hodzic robbant be középen és az ötösről a kapu jobb oldalába bólintott (1-1).

A maradék két perc sajnos már nem volt elég arra, hogy megfordítsuk az állást, így 1-1-es döntelennel ért véget az összecsapás. Legközelebb augusztus 27-én lépünk pályára, zárt kapuk mögött fogadjuk az ír Bohemian FC együttesét az Európa Liga első selejtezőkörében. A bajnokságot augusztus 30-án folytatjuk, az újonc Budafok vendége lesz csapatunk a 3. fordulóban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek