hu en
2020. Augusztus 15. 21:15  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Döntetlen a ZTE FC otthonában

Egy pontot szereztünk a szezon első mérkőzésén, Nikolics két gólt szerzett a 3-3-ra végződő bajnokin.

Csapatunk a Zalaegerszeg otthonában kezdte a 2020-2021-es szezont. Márton Gábor vezetőedző a Kovácsik - Bolla, Musliu, Stopira, Hangya - Pátkai, Houri - Nego, Evandro, Funsho - Nikolics kezdőt küldte pályára.

A mérkőzés 2. percében máris gólnak örülhetett a hazai közönség. Egy ívelés után Musliu hibáját kihasználva Babati vezethette a labdát egy az egyben Kovácsikra, majd higgadtan juttatta a játékszert a kapuba (1-0).

Kilenc perccel később egy kapu előtti keveredés után egyenlítettünk. Szöglet után az ötös környékén flipperezett a labda, amelyet új igazolásunk Evandro talált meg, és juttatott közelről a kapuba. Evandro tehát góllal debütált a bajnokságban (1-1). 

A 15. percben ismét vezetett a ZTE, Gergényi végezhetett el nagy bedobást, mely után Szépe fejjel csúsztatott közelről a kapuba (2-1).

A 18. percben Nego zörgette meg a zalaiak hálóját, azonban a partjelző lest jelzett, marad a 2-1. Három perccel később Bobál próbálkozhatott 18 méterről, a kapu bal oldalába tartó labdát Kovácsik vetődve védte. A 33. percben szép kontrát vezetett végig csapatunk, Nikolics szöktette Bollát, aki a jobb szélen Negot hozta játékba, ő egyből középre adott, egy hazai védő az utolsó pillanatban Funsho elől menteni tudott. Két perccel később Houri végezhetett el szabadrúgást, ám lövése a kapu fölé szállt. A 37. percben Sankovic 14 méterről megeresztett lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot. A mérkőzés első 11-esét a 42. perc hozta el, Funsho tört be a 16-oson belülre a bal szélen, védője csak szabálytalanul tudta megállítani. Nikolics magabiztosan lőtte a megítélt büntetőt a kapu közepébe (2-2). 

A második félidőre Bolla Bendegúz helyett Ivan Petrjak kapta meg a lehetőséget. A 47. percben Petrjak bal oldali beadásáról csupán néhány centivel maradt le Nikolics. Két perccel később hatalmas lehetőség maradt ki. Nikolics cselezte ki védőjét, majd a kapus mellett ügyesen gurított középre Funshonak, aki 10 méterről az üres kapu fölé bombázott. Az 54. percben majdnem fejesgólt szerzett a Vidi, Nego jobb oldalról érkező beadása Nikolics fejét találta meg, azonban a zalai kapus résen volt. A 60. percben Kovácsik védett nagyot, Tanasin közelről, éles szögből leadott lövését hatástalanította vetődve. Egy perccel később csodálatos gólt szerzett Nikolics. Funsho harcolta ki a lehetőséget a 16-os előterében, majd passzából Nikolics tekert 18 méterről a bal felső sarokba (2-3).

A 74. percben Negót látta szabálytalannak a játékvezető a 16-oson belül. A megítélt büntetőt a zalaiak csapatkapitánya, Babati bombázta a kapu bal alsó sarkába (3-3). 

A 77. percben Funsho életerős, lapos lövése az oldalhálóba vágódott, két perccel később Zivzivadze 10 méteres lövése akadt el a blokkban. Az utolsó 10 percben Hodzic járt legközelebb a gólszerzéshez, de lövését blokkolták a zalaegerszegi védők. 

A mérkőzés 3-3-as végeredménnyel végződött, hasonlóan a tavaly novemberi ZTE - Vidi meccshez. A következő fordulóban a Paks együttesét fogadjuk a MOL Aréna Sóstóban.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek