hu en
2020. Augusztus 12. 15:00  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
ELLENFÉL-LES
A ZTE FC otthonában kezdjük a szezont szombaton

Az előző bajnokság 7. helyezettjének kerete és szakmai stábja is kicserélődött a nyáron. Öt felkészülési meccset játszottak az elmúlt hetekben, egy-egy döntetlen és vereség mellett háromszor nyertek a kék-fehérek.

A 2019-2020-as szezont Zalaegerszegen fejeztük be június 27-én, most pedig ugyanott kezdjük az új, 2020-2021-es idényt. Érdekes összecsapásra van kilátás, hiszen klubunk vezetőedzője az a Márton Gábor, aki a két csapat legutóbbi találkozóján még az ellenfél kispadján ült.

Vendéglátóinkat az új bajnokságban Boér Gábor irányítja, de a keretben is jelentős változások történtek. Távozott többek között Bobál Gergely (Nacional - portugál), Eduvie Ikoba (Trencín - szlovák), Kocsis Gergő (Podbeskidzie Bielsko-Biala - lengyel), Eric McWoods (Balzan - máltai), Nikola Mitrovics (Újpest FC), Radó András (Vasas SC) és Stieber Zoltán (Újpest FC). A kölcsönben Zalaegerszegen futballozók közül Bolla Bendegúz visszatért a Vidihez, Bőle Lukács az FTC-hez, Matija Katanec a Mezőkövesdhez, Stjepan Ostrek a szlovén Nafta Lendavához, Tamás Krisztián pedig szintén a Vidihez, de nem sokkal később már a Honvédhoz szerződött.

Érkezett Dragóner Filip Mezőkövesdről, Gyurján Márton Szombathelyről, Könyves Norbert Paksról, Kun Bertalan Győrből, Szabó Bence Debrecenből, Bojan Szankovics a kazah Irtis Pavlodartól, Tajti Mátyás a lengyel Zaglebie Lubintól, Vass Patrik az MTK-tól és Zimonyi Dávid Lipótról. Kölcsönben megszerezték a kék-fehérek Szánthó Regőt (FTC), Artyem Favorovot (PAFC) és Ziga Zivkót (Nafta Lendava).

A kék-fehérek Cipruson edzőtáboroztak nyáron, ahol két mérkőzést játszottak, a Nea Szalamisz ellen 0-0, az Omonia ellen 1-0 (Babati) lett a végeredmény. A felkészülés alatt további három találkozón léptek pályára, az NB II-es ETO-t 3-1-re verték (Könyves, Szankovics és Szökrönyös góljaival), a szlovén Murától 1-0-ra kikaptak, míg a horvát Eszék második csapata ellen 2-0-ra győztek (Könyves duplájával). 

Az előző szezonban két ZTE - Vidi párharcra került sor a ZTE Arénában, mindkettő döntetlennel ért véget, az első 3-3-mal, a második 1-1-gyel.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek