hu en
2020. Augusztus 08. 13:00  -  MOL Fehérvár FC
Délelőtti kánikulában győztünk 1-0-ra az Újpest ellen

A felkészülési szezon ötödik mérkőzésén a MOL Aréna Sóstóban harcoltuk ki a győzelmet, a mindent eldöntő gólt Hodzic szerezte az utolsó percben.

Barátságos, 2020-2021, Nyári felkészülési mérkőzések, Nyári felkészülésMeccs center 
1-0
(0-0)
Hodzic 90
MOL Fehérvár FC:
Rockov -- Zeke Márió, Musliu, Vágó, Bolla -- Nyári Patrik, Nikolov -- Géresi (Major 75), Hodzic, Bamgboye -- Nikolics

Újpest FC:
Pajovic -- Stieber (Rácz 62), Csongvai, Bjelos (Rossy 66), Koszta, Calcan, Katona, Sedlacek, Gigic, Szakály, Kastrati
2020.08.08. SzékesfehérvárMOL Aréna Sóstó25 fok, napsütésJátékvezetők: Béd ÁkosSzabó LászlóMakk Péter

A kezdőben a Rockov - Bolla, Vágó, Musliu, Zeke - Nyári, Nikolov - Funsho, Hodzic, Géresi - Nikolics tizenegy kapott helyet.

Néhány perccel a kezdősípszó után Hodzic került helyzetbe, 15 méterről megeresztett lövése nem sokkal kerülte el a kaput, a lövés előtt a partjelző lest jelzett. A 7. percben Nikolics dolgoztatta meg az ellenfél kapusát. Pajovicsnak nem okozott gondot a védés, de ismét lengett a partjelző zászlaja. Hét perccel később Rockovnak akadt munkája, Gigic 15 méteres, bal alsóba tartó bombáját kellett bravúrral védenie. A 17. percben Géresi indult meg a szélen Hodzic átadása után, Nikolics várta volna a labdát középen, azonban résen volt az újpesti védelem. Egy perccel később ismét az Újpest támadhatott, Bjelos fejezhette volna be góllal az akciót, 15 méteres lövését Rockov hárította. A 19. percben Bolla beadásáról maradt le Nikolics, a labda megtalálta Géresit a hosszú oldalon, az akciónak a lila-fehér védők vetettek véget. A következő helyzet Géresi előtt adódott, aki okos csellel csapta be védőjét, majd 15 méterről célozta meg a kapu bal alsó sarkát, de nem tudott túljárni Pajovics eszén.

A 26. percben Nikolics zörgette meg az Újpest hálóját. Bolla hajszálpontos beadását csatárunk 7 méterről fejelte a kapuba, azonban az akciót leshelyzet előzte meg. A 31. percben Stieber végezhetett el szabadrúgást, lövését Rockov magabiztos vetődéssel védte. Három perc múlva Calcan lőhetett kapásból kapura egy sarokrúgást követően, de Rockov ismét jól helyezkedett. Egy perccel később Funsho és Pajovics pillanatai következtek, a párharcból végül a kapus került ki győztesen. Újabb két perc elteltével Hodzic lőtt kapu mellé egy beadás után.

A félidőben 0-0-val vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő első komolyabb helyzete Funsho előtt adódott, a támadó 18-ról lőtt kapura, ám lövése a kapu fölé szállt. Az 55. percben ismét a Vidi támadhatott, Funsho beadását követően Nikolov 14 méterről lőtt kapu mellé. Az 57. percben Nikolics próbálkozott lövéssel Bolla passza után, a lövés Pajovicsban akadt el. Három perccel később Funsho és Nikolics lódulhattak meg az Újpest kapuja felé, nigériai támadónk kicsit hosszan vette át a labdát, de Niko még így is kapura tudott törni, Pajovics azonban jó ütemben mozdult ki a kapujából és védeni tudta csapatkapitányunk lövését. A 73. percben Lubaki Rossy száguldott végig a félpályán, a hosszú alsóba szánt labda az alapvonal mögött hagyta el a játékteret.

A 80. percben ismét Rossy futotta le a védőket a jobb szélen, közeli próbálkozását Rockov vetődve tudta hárítani, majd nyolc perccel később megismétlődött a jelenet, ekkor Rockov hatalmas bravúrt bemutatva hárította Rossy lövését. A mérkőzés utolsó percében gólnak örülhetett a fehérvári közönség. Hodzic fordult le szépen az emberéről, majd 15 méterről a bal kapufára lőtt, a labda pedig a kapuba pattant, ezzel kialakult az 1-0-s végeredmény.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek