hu en
2020. Augusztus 04. 21:06  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Viharos körülmények között 2-2-es döntetlent értünk el a Lendva ellen

Negyedik felkészülési mérkőzését Bükön, a Büki Sportcentrumban játszotta csapatunk. A zárt kapus találkozón az ellenfél a szlovén NK Nafta Lendva együttese volt.

Barátságos, 2020-2021, Nyári felkészülési mérkőzések, Nyári felkészülésMeccs center 
2-2
(1-0)
Bizjak 9, Drk 77
NK Nafta Lendava:
Galosi -- Novinic, Vinko, Paku, Bolla, Bizjak (Drk 65), Pirtovsek, Zivko, Meshack, Ostrek, Körmendi
Körmendi (ög) 60, Evandro 85
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Zeke, Rus, Musliu, Bolla -- Nyári Patrik, Pátkai -- Géresi (Evandro 46), Hodzic (Kovács 46), Nego -- Zivzivadze
2020.08.04. BükBüki Sportközpont18 fok, szelesJátékvezetők: Pintér Csaba

A Lendva csapatával mindössze egyetlen alkalommal találkoztunk. A 2010. január 30-án lejátszott barátságos mérkőzés 2-0-ás végeredményt hozott, a gólokat Sitku Illés és André Alves szerezték. A mai edzőmeccs eredetileg Szlovéniában került volna megrendezésre, ám tegnap és ma is nagy mennyiségű csapadék esett a környéken, emiatt a lendvai pálya talaja játékra alkalmatlanná vált, így végül Bükön került megrendezésre a találkozó.

Márton Gábor vezetőedző ezúttal a Kovácsik - Bolla, Musliu, Rus, Zeke - Pátkai, Nyári - Nego, Hodzic, Géresi - Zivzivadze kezdőt küldte pályára.

A 3. percben Nyári szabadrúgását Musliu fejelte kapu fölé 10 méterről. 5 perccel később Novinic került ziccerbe, de Kovácsik jó ütemben vetődött ki a labdára, következhetett a mérkőzés első szöglete. A szöglet után megszületett a mérkőzés első gólja. Bizjak érkezett a labdára jó ütemben, majd 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel 1-0 a Lendvának. A 17. percben a Vidi rúghatott szögletet, a labda Nego elé került, aki 17 méterről lőhetett kapura, azonban lövését blokkolta egy védő. A 24. percben Nyári került helyzetbe egy tetszetős akció végén, azonban 15 méterről megeresztett lövése a kapu mellett hagyta el a játékteret. Kilenc perccel később Hodzic adhatott be jobbról, a labdát Zivzivadze becsúszva lőtte nem sokkal kapu mellé. A félidő zárásaként Nyári szabadrúgása zúgott el keresztbe a szlovénok kapuja előtt.A szünet után Hodzic és Géresi helyett Evandro és Kovács léphetett pályára. Az 51. percben Evandro közeli fejesét vetődve hárította Marko, a szlovénok kapusa. Az 57. percben, immár özönvízszerűen szakadó esőben, Bolla 17 méterről vállalkozott lövésre, azonban a labda a kapu mellé szállt. Három perccel később egyenlített a Vidi. Nyári fantasztikus, közel 60 méteres, pontos keresztlabdával hozta helyzetbe Negot a jobb szélen, aki 14 méterről lőhetett, a labda Körmendi Kevin lábáról pattant a szlovén kapuba - öngól. A 66. percben Evandro tekert kapu mellé egy szabadrúgást 19 méterről. Az utolsó 20 percet a Kovácsik - Vágó, Nikolov, Stopira, Nego - Houri, Kovács - Funsho, Evandro, Petrjak - Nikolics felállással játszotta le a Vidi. A viharos időjárás a Lendvának kedvezett jobban, a 81. percben Drk csapta be a védőjét a 16-oson belül, majd okosan lőtte el a labdát Kovácsik mellett, ezzel 2-1-re módosítva a találkozó állását.

A mérkőzés zárásaként, a 85. percben, ismét a Vidi végezhetett el szögletet, amely után Evandro volt eredményes, a brazil támadó lövése közelről talált utat a kapuba. MOL Fehérvár FC – NK Nafta Lendava 2-2.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek