hu en
2020. Augusztus 03. 17:00  -  molfehervarfc.hu
Negyedik felkészülési mérkőzésünket az NK Nafta Lendava ellen játsszuk

Az NK Nafta Lendava az előző szezon zárásaként legutóbbi ellenfelünk, az NS Mura ellen lépett pályára a szlovén kupa döntőjében.

Kedden 18 órától az NK Nafta Lendava vendégei leszünk a lendvai Sport Parkban. A mérkőzésre zárt kapuk mögött kerül sor, kérjük szurkolóinkat, hogy ne induljanak el Lendvára.

Történelem:

Az 1903-ban alapított NK Nafta Lendava a legrégebbi szlovén labdarúgó klub, az akkor még Magyarországhoz tartozó Alsólendván jött létre. A II. világháború után a csapat az 1946-47-es szezont a jugoszláv első ligában töltötte. Az 1990-es évek elején a Nafta a szlovén első ligában szerepelt, majd 1994-től 2003-ig a második vonalat erősítette. Ezt követően egy évre a 3. liga vendégei voltak, majd 2002-ben jutottak fel ismét az első ligába. Az egyesület 2012-ben anyagi nehézségek miatt megszűnt, majd 2014-ben alapították újra. Az újkori menetelést a 4. ligában kezdte a csapat, 2017-ben megnyerték a 3. ligát. Napjainkban a szlovén bajnokság 2. osztályának három legjobb csapata közé sorolják. Az NK Nafta Lendava a legutóbbi kiírásban a 4. pozícióban végzett a 16 csapatos bajnokságban. 20 mérkőzésből 11 győzelem, 4 döntetlen és 5 vereség fűződik a nevükhöz. A Szlovén Kupában egészen a döntőig menetelt a csapat, azonban 2-0-ás vereséget szenvedett az NS Mura ellen.

A stadion:

A csapat hazai mérkőzéseinek a lendvai Sport Park ad otthont. A stadion 2006-ban felújításon esett át, jelenleg nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas. Befogadóképessége 3000 fő.

A vezetőedző:

Az NK Nafta Lendava vezetőedzője 2019 óta a szlovén nemzetiségű, 47 esztendős Dejan Doncic. Kinevezése előtt az első osztályban szereplő Triglav csapatánál dolgozott vezetőedzői pozícióban. Filozófiája alapján fontos számára a fiatal játékosok minél hatékonyabb képzése és beépítése aktuális csapataiba.

Forrás: https://www.facebook.com/nafta1903

A csapat:

A lendvai csapat játékosai között bőven találkozhatunk magyar nevekkel is. Bognár Dávid, Bolla Gergő, Körmendi Kevin és Paku Roland mellett Kamarás György is a csapatot erősíti.

Egymás elleni mérkőzések:

Az NK Nafta Lendava csapatával mindössze egyetlen alkalommal találkoztunk. A 2010. január 30-án lejátszott barátságos mérkőzés 2-0-ás végeredményt hozott, a gólokat Sitku Illés és André Alves szerezték.

CÍMKÉK
2020-2021 Barátságos NK Nafta Lendava - MOL Fehérvár FC
Hírek
MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek