hu en
2020. Július 28. 20:20  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
TUDÓSÍTÁS
Négygólos meccsen döntetlen a Slovan Bratislava otthonában

2-0-ra vezettek a hazaiak a 26. percben, Stopira még az első félidőben szépített, Funsho pedig a második játékrész közepén egyenlített.

Kora esti kánikulában, 32 fokban kezdődött második nyári felkészülési mérkőzésünk. A pozsonyi Tehelné Pole stadionban az SK Slovan Bratislava vendége volt csapatunk. A hazaiak szombaton 1-0-s győzelemmel hangoltak a találkozóra, mi a Szombathelyi Haladás otthonában játszottunk 0-0-át a hétvégén.

A két együttes egymás elleni mérlege igencsak kiegyenlített képet fest. Összesen négyszer találkoztunk a Slovannal, két döntetlen mellett egyszer mi nyertünk, egyszer ők.

Az előzetes információk szerint Jan Kozak, a hazaiak mestere a lehető legerősebb tizenegyet küldte pályára, egyedül a kapusposzt volt az, amelyet nem az első számú hálóőr foglalt el. Dominik Greif helyett, ezúttal Michal Sulla kapott lehetőséget, valamint Moha maradt ki a keretből. 

Márton Gábor vezetőedző a Kovácsik – Bolla, Musliu, Stopira, Hangya – Nikolov, Pátkai – Nego, Houri, Petrjak – Zivzivadze csapattal kezdte a meccset.

A 10. percben Hangya középre tartó szabadrúgása után tisztázott a Slovan-védelem, a kontrából pedig ők veszélyeztettek, de Rabiu hosszan tolta meg a labdát Kovácsik mellett, ami így szerencsére a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 13. percben Kovácsikot dolgoztatta meg egy balról, laposan érkező beadás, azonban kapusunk résen volt. Nyolc perccel később egy szöglet után Nego lőtt kapásból, labdája a lesen álló Zivzivadze elé pattant, aki hiába került helyzetbe, kifelé járt szabadrúgás. Alig egy perc múlva megszerezte a vezetést a szlovák bajnok: Strelec beívelt labdáját De Marco csúsztatta a kapunkba az ötösről (1-0).

A 26. percben ismét gólnak örülhettek a hazaiak. Medved 25 méterről tekert a bal alsóba egy szabadrúgást (2-0).

Az első félóra végén sikerült a szépítés: egy Petrjak elleni szabálytalanság után Houri ívelte középre a szabadrúgást, az érkező Stopira pedig a kapuba fejelt (2-1)!

A 35. percben Zivzivadze centikkel maradt le Nego éles beadásáról. Néhány perccel később Kovácsik hárította Strelec próbálkozását.

2-1-es hazai vezetés mellett mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőre a következő csapattal álltunk fel: Kovácsik - Fiola, Vágó, Rus, Hangya - Nikolov, Houri - Funsho, Hodzic, Petrjak - Nikolics.

Közvetlenül a kezdés után Nikolics került helyzetbe, bal lábas lövése a kapu mellett hagyta el a játékteret. Egy perccel később akár gól is születhetett volna, Nikolics passza után Funsho találta el kapufát. Az 54. percben Rus csúsztatott 10 méterről, Sulla védett. Két perc múlva Petrjak került a földre a 16-oson belül gyanús körülmények között, a játékvezető azonban nem látott szabálytalanságot.

A 63. percben egyenlítettünk! Petrjak passza után Funsho tolt kettőt a labdán, majd 15 méterről lőtt, Sulla csak beleütni tudott a játékszerbe, ami így a hálóban kötött ki (2-2).

Egy perccel később Petrjak indult középre balról, jobbal lőtt, a hazai kapus hárított. A 70. minutumban újra Petrjak és Sulla voltak a főszereplők, gólt azonban nem láthattunk. A 74. percben Fiola ívelte haza a labdát, Kovácsik a felszabadítással egy Slovan-támadót talált el, a labda visszapattant, szerencsére a kapunkig nem jutott el.

A 83. percben a szlovák együttes magyar játékosa, Holman finoman ívelt szabadrúgása halt el Kovácsik kezében. A meccs utolsó helyzete Medved fölé szálló fejese volt a 87. percben. A végén egy szabálytalanság után kakaskodás alakult ki a játékosok között (nem először a meccsen), a játékvezető pedig - miután megnyugtatta a feleket - véget vetett a mérkőzésnek, ami így 2-2-vel zárult.

Legközelebb augusztus 1-én, szombaton lépünk pályára, az NS Mura együttesével találkozunk Szombathelyen.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek