hu en
2020. Július 28. 11:11  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: Miro Gasidlo-skslovan.com, molfehervarfc.hu
A Slovan Bratislava vendégei leszünk

A felkészülési mérkőzés 17.30-kor kezdődik.

Történelem

Az SK Slovan Bratislavát 1919. május 3-án alapították. A csapat az első időkben az amatőr csehszlovák- és szlovák bajnokságban szerepelt. A klub első trófeáját 1927-ben szerezte, az amatőr csehszlovák bajnokság megyerésével. Az 1935–1936-os szezonban a Slovan bekapcsolódott a csehszlovák labdarúgó-bajnokság első osztályának küzdelmeibe, ezzel az első profi bajnokságban szereplő szlovák klub lett. A II. világháború alatt, Csehország német megszállása után, a szlovák csapatok megalapították saját bajnokságukat. 1939 és 1944 között a csapat négyszeres bajnok lett és két alkalommal szerzett ezüstérmet.

A csehszlovák labdarúgó-bajnokság első osztályát nyolc, a szlovákot pedig tizenhárom alkalommal nyerte meg a Slovan, a Csehszlovák- és Szlovák Kupában húsz alkalommal diadalmaskodtak. Nemzetközi színtéren a legnagyobb sikert a Kupagyőztesek Európa Kupájának (KEK) elhódítása jelentette az 1968–1969-es szezonban, ezen kívül a klub egy alkalommal nyerte meg a Közép-európai kupát. A Slovan, egészen az 1984-1985-ös szezonig az egyetlen csapat volt, amely nem esett ki az élvonalból.

A klub égisze alatt már a kezdetektől fogva más sportágak szakosztályai is működnek. Atlétika, úszó, kézilabda, birkózó, vívó, jégkorong, tenisz, asztalitenisz, röplabda, kosárlabda, ökölvívó, műkorcsolya, rögbi, jégkorong, baseball, sakk és futsal szakosztályuk is van. Fennállása során jó néhány alkalommal esett át névváltoztatáson a pozsonyi együttes.

Napjainkban

A legutóbbi, 2019-2020-as szezonban a Slovan megnyerte a szlovák bajnokságot és a Szlovák Kupát is. A bajnokság 27 fordulója alatt 21 győzelem, 5 döntetlen és mindössze 1 vereség volt a mérlegük. A kupadöntőben a Rozomberok csapatát győzték le 1-0-ra. 

A következő szezonra való felkészülés keretében a Slovan legutóbb szombaton lépett pályára, barátságos mérkőzésen. A szintén szlovák Skalica elleni találkozó végeredménye 1-0 lett a Slovan javára.

Vidi - Slovan történelem

A MOL Fehérvár FC és az SK Slovan Bratislava több alkalommal találkozott egymással a közelmúltban.

2010. júniusában, az első barátságos mérkőzés végén a Slovan örülhetett, 1-0-ra győztek ellenünk. A következő találkozóra 2011. januárjában került sor. A szintén barátságos keretek közt zajló mérkőzésen mi nyertünk 1-0-ra.

2012. július 19-én ismét összecsapott egymással a két csapat, immár az Európa Liga selejtezőjében. Az első mérkőzésen a Slovan került előnybe a 26. percben Sebo találatával, négy perccel később Oliveira révén egyenlítettünk, 1-1 lett a vége. Az egy héttel későbbi visszavágó 0-0-ás döntetlennel ért véget, így összesítésben, idegenben lőtt góllal mi jutottunk tovább a következő fordulóba.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek