hu en
2020. Július 17. 16:55  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Emil Rockov a Vidi játékosa

A 25 esztendős szerb válogatott és szerb kupagyőztes kapus az FK Vojvodina együttesétől érkezett. 

Örömmel jelentjük be nektek a Vidi legújabb nyári igazolását, Emil Rockovot!

Emil Rockov 1995. január 27-én született Újvidéken. Kilencéves korában a Bolesnikov Akadémián kezdett el futballozni, majd 2006-ban a Vojvodina utánpótlásába igazolt. 18 éves korában írta alá első profi szerződését a Vojvodinával, az első időszakban azonban klubja előbb a Sloga Temerin csapatának, majd a Proleter Novi Sad-nak adta kölcsön. 2016-ban utóbbi klub szabadon le is igazolta, azonban egy évvel később, a 2016-2017-es téli átigazolási időszakban, szintén szabadon igazolható játékosként visszatért az FK Vojvodina együtteséhez. 

A szerb és magyar útlevéllel is rendelkező kapus az elmúlt három és fél évben 114 szerb élvonalbeli bajnokin, 11 Szerb Kupameccsen és 2 EL-selejtezőmeccsen védte a Vojvodina kapuját. Idén júniusban csapatával megnyerte a Szerb Kupát, miután a júniusi döntőben büntetőkkel 6-4-re legyőzték a Partizan Belgrádot. A InStat értékek alapján a Vojvodina legjobb játékosa volt a kupadöntőn.

Az eddigi 114 szerb élvonalbeli mérkőzéséből 45 találkozót hozott le kapott gól nélkül Emil Rockov, aki tavaly ősszel a szerb válogatottban is bemutatkozott egy Paraguay elleni 1:0-ás győztes meccsen.

"Ha valahol jó teljesítményről beszélhetünk az elmúlt évek kapcsán, vagy akár az elmúlt szezont figyelembe véve, akkor az Kovácsik Ádám teljesítménye, valamint a kapusaink által elvégzett munka, hiszen Kovács Dániel és Gundel-Takács Bence is nagyszerűen dolgozott. Kapusaink amikor lehetőséget kaptak - Bence az NB III-ban, Dani pedig a kupában vagy épp a bajnokságban - bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Gundel-Takács Bence a saját fejlődése érdekében magasabb szinten fog védeni a következő szezonban, kölcsön fogjuk őt adni. Emil Rockov olyan minőséget képvisel és olyan mentalitással rendelkezik, hogy biztos vagyok abban, hogy kapusainkat még jobb munkára fogja sarkalni. Az ő érkezésével tovább tudjuk emelni az egyébként magasan levő nívót" - fogalmazott sportigazgatónk, Kovács Zoltán.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a Vidi játékosa lehetek! Tudom, hogy egy nagy klubhoz érkeztem, ahol nagyon komoly célokért kell küzdenem. Az NB I-ben és a Magyar Kupában is aranyérmet akarok nyerni jövőre, idén pedig minél sikeresebb Európa Liga-szereplésben bízom. Azt megígérhetem a Vidi-szurkolóknak, hogy minden egyes meccsen a maximumot fogom nyújtani, amikor lehetőséget kapok" - mondta remek magyarsággal Emil Rockov.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek