hu en
Zalaegerszegi TE FC Végeredmény 1-1
MOL Fehérvár FC
OTP Bank Liga
Bajnokság, 2019-2020
Tavaszi szezon - 33. forduló
2020.06.27., Szombat @ 15:15
Zalaegerszeg, ZTE Aréna
4429 néző
28 fok, napsütés
0 Gól 0
0 Kapu felé tartó lövés 0
0 Tizenegyes 0
0 Szöglet 0
0 Sárga lap 0
0 Kiállítás 0
Játékvezető:
Káprály Mihály
Asszisztensek:
Németh Ádám, Tóth II Vencel
Tartalék játékvezető:
Szalai Balázs
Gólbírók:
Takács János, Szécsényi István
90 +4.Vége a meccsnek. 
90 +2.Nego beadását Niko gyönyörűen fejelte a kapuba - de a partjelző ismét lest jelzett, ez volt  mai harmadik gólunk, amit les miatt nem adtak meg. 
90 +1.Mitrovic 14 méterről óriási kapufát lőtt. 
90.Négy perc a hosszabbítás. 
89.Bőle beadását Babati 7 méterről alig fejelte kapu mellé. 
85.Futács helyére Nikolics állt be. 
84.GÓL!

Babati
távoli góljával egyenlített a hazai csapat. 
82.Bedi helyére McWoods állt be. 
81.Mitrovic varázsolt Kocsis lábára a labdát, egykori játékosunk azonban 5 méterről nem tudott gólt szerezni, mert Kovács jó helyen állt, és védte a közeli lövést. 
80.Futács került nagy helyzetbe, ez nem volt les, de lapos lövését Demjén bravúrral védte. 
79.Szélről érkező beadásra vetődött ki Kovács remekül, fontos védés volt, mert a hosszún üresen érkezett Radó. 
75.Rus helyére Vinícius állt be. Brazil származású védőnk így 199 NB I-es bajnokival a háta mögött fogja 9 év után elhagyni a klubunkat. 
75.
 
71.Bőle kapott sárgát. 
68.Ivószünet.
66.Petrjak egy szép csel, egy lapos lövés, Demjén egy magabiztos védés. 
63.Futács ismét bevette a hazai kaput, de ezúttal is lest jelzett a partjelző. 
61.Csere nálunk is. Hodzic nem lesz gólkirály, helyére ugyanis Petrjak állt be. Kovácsot Nyári, Funshot pedig Nego váltja. 
58.
 
56.Bobál és Barczi le, Babati és Kocsis be.
54.Hangya kapott sárgát. 
53.Futács lépett ki a védők közül, támadónk 10 méterről lőhetett kapura, Demjén nagyot védett, a kipattanót Hodzic 18 méterről kapu fölé vágta. 
49.Rus önbizalma pedig most jöhetett helyre, fél perccel ezelőtt még labdát veszített a félpályánál, most azonban hatalmasat mentett, Bőle került helyzetbe 10 méterre a kapunktól, román válogatott védőnk szögletre mentett. 
47.Bőle önbizalma rendben van, jó 30 méterről vette célba a kapunkat, de jócskán célt tévesztett a lövése. 
46.Folytatódik a meccs. 
45 +2.Vége az első félidőnek. 
45.2 perc a ráadás.
43.Futács szép mozdulattal lőtt ballal a hazai kapuba, a dolog egyetlen szépséghibája az volt, hogy lesen állt támadónk, amikor megkapta a labdát, ezt pedig a szemfüles partjelző jelezte is a játékvezetőnek. 
42.Mitrovics lőtt 16 méterről kapura nagy erővel, Kovács óriási bravúrral kapufára paskolta a labdát. 
41.
 
39.Mitrovic tekert kapura egy szabadrúgást a bal szélről, Kovács a felső sarok elől ütötte ki a labdát, de a kapunk nem szabadult fel, sőt igen komoly tűzijáték alakult ki a 16-osunkon belül, végül Nikolov becsúszva mentet egy közei lövést, ami jó eséllyel a kapunkban kötött volna ki.  
37.Tamás beadása egy hajszállal magas volt Bobálnak, aki gólra éhesen érkezett a kapunk elé, végül Rust juttatta a kapunkba, ezért viszont nem jár gól. 
33.Féltucat szögletnél jár a ZTE, ez is jelzi, hogy ők is támadó focit játszanak. Most éppen Tamás Krisztián lőtt kapu mellé 14 méterről.
30.
 
27.Hodzic lövését Demjén lábbal védte, a kipattanót Kovács tekerte 15-ről kapura, ezt is fogta a hazai kapus. Hodzic kis szerencsével már a gólkirályi cím közelében lehetne, a meccs előtt 4 gólra volt az első helytől, egyet már ledolgozott a hátrányából, és volt egy kapufája meg most egy ziccere is. 
26.Az első szögletünk veszélyes volt, a labda ide-oda pattogott a hazai kapu előtt, talán még egy védő kezéhez is hozzáért, néhányan jelezték is ezt a sportinak, aki azonban határozottan továbbot intett.
24.Közben a két szurkolótábor egy kicsit zrikálja egymást, nincsenek nagy barátságban az RBD-sek az ARMADA-sokkal. 
23.Ivószünet. 
19.Tamás beadását Fiola mentette becsúszva szögletre. 
14.Kovács passzát Futács lőtte kapura, de Demjén magabiztosan védte a középre tartó lövést. 
12.Mitrovic kapott sárgát. 
11.Katanec közeli fejesét hatalmas bravúrral védte Kovács. 
8.Hodzic kapott ismét remek labdát, 15 méterről ballal a job kapufára tekert. 
6.
 
4.GÓÓÓÓÓL!

Funsho adott remek labdát Hodzicnak, aki kicselezte a hazaiak kapusát, majd éles szögből az üres kapuba lőtt. 
3.Bőle mutatott be egy szép szólót, majd 17-ről kapura lőtt, egyik védőnkről azonban szögletre pattant. 
1.Mi kezdtük a meccset!
-2.Érkeznek a csapatok, a mieink piros-kékben, a ZTE pedig fehér-világos kékben. 
-15.
 
-30.A két csapat játékosai elkezdték a bemelegítést. 
-40.Ketten is debütálnak ma az élvonalban: Kovács Dániel első alkalommal véd az NB I-ben ma, míg Káprály Mihály első alkalommal vezet NB I-es bajnokit. 
-50.Íme a mai kezdőcsapatunk: Kovács - Fiola, Rus, Musliu, Hangya - Houri, Nikolov - Funsho, Hodzic, Kovács - Futács
-65.Üdvözöljük szurkolóinkat a ZTE Arénából, ahol 15:15-kor kezdődik a szezon utolsó bajnokija csapatunk számára. 
Mérkőzés után

Joan Carrillo:

„A nagy meleg mindkét csapatot kihívás elé állította, a hazaiaknak és nekünk is meg kellett küzdenünk ezzel a körülménnyel is. A mérkőzés előtt ez nekünk sikerült jobban, szinte góllal kezdtünk, jöttek a helyzetek is, de nem sikerült befejeznünk a meccset, nem jött a második találat. A második játékrészben pedig egy hihetetlen góllal egyenlíteni tudtak a hazaiak. El kell ismerni, ezt követően voltak nekik is lehetőségeik, de összességében úgy érzem, hogy nekünk két pont benne maradt ebben a bajnokiban – jobban kellett volna menedzselnünk ezt a mérkőzést, és akkor győztesen távozunk.”

Vezetőedzőnknek a sajtótájékoztatón gratuláltak a szórakoztató mérkőzéshez és a csapat terveiről is kérdezték.

„Köszönöm, de a jó meccshez a hazaiak teljesítményére is szükség volt. A szerződésem él a következő szezonban is, a tervek szerint nagyjából két hét pihenő után kezdődik a felkészülés Fehérváron, majd ha a körülmények engedik, edzőtáborba is szeretnénk elutazni. A keret kialakításán már négy hónapja dolgozunk Kovács Zoltán sportigazgatóval és csapatával. Azt tudtuk, hogy Juhász Roland és Vinícius már nem lesz velünk a következő szezonban, hozzájuk csatlakozott csütörtökön Huszti Szabolcs is, de ezzel együtt sem lehet más a célunk, mint egy olyan csapat kialakítása és felkészítése, amely még versenyképesebb lesz, mint a jelenlegi.” 

Márton Gábor:

„Az volt a célunk, hogy a remek közönségünk előtt győzelemmel zárjuk a bajnokságot. Emellett szerettünk volna három pontot szerezve odaérni az ötödik helyre. De azt látnunk kell, hogy a Fehérvár még a pihentetésekkel, hiányzókkal együtt is egy jó csapat. Nézők szempontjából biztosan szórakoztató volt a meccs, a kispadról nem annyira, de mindkét csapatnál voltak lehetőségek. Az elmúlt időszakot tekintve azt tudom mondani, hogy nagyon nagy dolgot vitt véghez a csapat. Amilyen mélyről ezek a srácok visszajöttek... gratulálok nekik. A jövőmmel, jövőnkkel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy elkezdődtek az egyeztetések a játékosokkal, és velem is. Úgy néz ki, a teasütemény előtt végül én lettem a befutó (mondta nevetve Sallói István, ZTE-sportigazgató hétközi nyilatkozatára reagálva a ZTE vezetőedzője).

Adatok
Online közvetítés
Összeállítások
Felállás
Edzői nyilatkozat
Képgaléria
Összefoglaló
Eredmények
2020. Június 27. 17:30  -  Szerző: molfehervarfc.hu  -  
Döntetlen a ZTE otthonában

Hodzic találatával már a 5. percben megszereztük a vezetést, amit Babati a 84. percben egyenlített ki. 

Az OTP Bank Liga 33. fordulójában a már biztos bentmaradó ZTE otthonába látogattunk. Miután az is eldőlt már korábban, hogy mi ezüstérmesként zárjuk az idei szezont, a mérkőzésnek inkább presztízsértéke volt, mindkét csapat győzelemmel akarta zárni a 2019-2020-as idényt. A hazaiak támadója, Radó András pedig a gólkirályi címre hajtott, hiszen az utolsó játéknap előtt ő állt a góllövőlista élén 13 találattal.

Joan Carrillo ezúttal a Kovács D. - Fiola, Rus, Musliu, Hangya - Nikolov, Houri - Kovács I., Hodzic, Funsho - Futács tizenegynek szavazott bizalmat.

A hazaiak Bőle révén már az 5. percben veszélyeztettek, az FTC kölcsönjátékosa 17 méterről próbálkozott, lepattant a lövés. Egy perccel később azonban nálunk volt az előny: Funsho adott balról szép labdát Hodzicnak, aki elvitte a hazaiak kapusa mellet, majd éles szögből, ballal az üres kapuba lőtt (0-1). 

A 8. percben majdnem 0-2-re változott az eredmény, Hodzic kapott ismét remek labdát, 15 méterről ballal a job kapufára tekert. A 11. percben Katanec közeli fejesét hatalmas bravúrral védte Kovács, előtte egy ziccerben kilépő hazai játékost ért be Hangya a kapunk előtt. 3 perccel később Kovács passzát Futács lőtte kapura, de Demjén magabiztosan védte a középre tartó lövést. A 27. percben Hodzic lövését Demjén lábbal védte, a kipattanót Kovács tekerte 15-ről kapura, ezt is fogta a hazai kapus. A 33. percben Tamás Krisztián lőtt kapu mellé 14 méterről. A 37. percben Tamás beadása egy hajszállal magas volt Bobálnak, aki gólra éhesen érkezett a kapunk elé, végül Rust juttatta a kapunkba, ezért viszont nem jár gól. Két perccel később Mitrovic tekert kapura egy szabadrúgást a bal szélről, Kovács a felső sarok elől ütötte ki a labdát, de a kapunk nem szabadult fel, sőt igen komoly tűzijáték alakult ki a 16-osunkon belül, végül Nikolov becsúszva mentet egy közei lövést, ami jó eséllyel a kapunkban kötött volna ki.

Szünet előtt előbb Mitrovics lőtt 16 méterről kapura nagy erővel, úgy tűnt, Kovács ütötte bravúrral kapufára a labdát, a tv felvételeiből azonban látszott, hogy kapusunk nem ért hozzá, majd Futács lőtt sajnos lesről a hazai kapuba.

A második félidő elején Rus mentett a kapunk előtt, majd az 53. percben Futács lépett ki a védők közül, támadónk 10 méterről lőhetett kapura, Demjén nagyot védett, a kipattanót Hodzic 18 méterről kapu fölé vágta. 10 perccel később Futács második lesgólját szerezte a meccsen. A 66. percben Petrjak lapos lövését fogta Demjén. A 80. percben itt is-ott is adódtak helyzetek: előbb egy szélről érkező beadásra vetődött ki Kovács remekül, és szerezte meg a labdát Radó elől, majd Futács ziccerét védte Demjén, végül Kocsi közeli próbálkozását hárította Kovács Dániel. A 84. percben egyenlített a ZTE: Babatihoz került egy labda a félpályánál, tolt rajta egyet, majd mintegy 45 méterről a kint álló Kovács fölött a hálóba lőtt (1-1).

A 89. percben Bőle beívelését Babati fejelte kevéssel a jobb kapufa mellé 10 méterről. A 91. percben Mitrovics éles szögből hatalmas kapufát lőtt. A vége előtt Nego beadását Nikolics gyönyörűen fejelte a ZTE kapujába - de a partjelző ismét lest jelzett, ez volt a harmadik gólunk, amit les miatt nem adtak meg a mérkőzésen. A 94. percben újra Mitrovics lőtt, ezúttal a tizenhatos sarkáról, Kovács hárított.

Több találat nem született, egy pontot szereztünk Zalaegerszegen, 63 pontot gyűjtve a második helyen zártuk a 2019-2020-as szezont.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek