hu en
2020. Június 23. 07:27  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vinícius Paulo: "Győzelemmel szeretnék búcsúzni ma este"

Válogatott védőnk nyilatkozott az esti találkozó kapcsán.

- Ma este utoljára lépsz pályára Vidi-mezben a MOL Aréna Sóstóban. Hogyan készülsz a búcsúmeccsedre?

Különleges nap ez számomra, hiszen fiatal srácként, 21 évesen érkeztem Magyarországra és álmomban sem gondoltam volna, hogy 30 esztendős koromig fogom viselni majd a Vidi mezét. Ugyanakkor roppant büszkén tettem ezt az elmúlt 9 évben, Székesfehérvár pedig igazi otthonommá vált, ahol felnőtt életem eddigi nagy részét eltöltöttem. Tele vagyok érzelmekkel, rengeteget köszönhetek a szurkolóknak, akik az első perctől kezdve befogadtak és mindvégig családtagként tekintettek rám. Szeretnék győztes meccsel, szépen búcsúzni a Viditől. Papíron ugyan már egyik csapat számára sincs komolyabb tétje az esti mérkőzésnek, de higgye el mindenki, ez lesz az egyik legfontosabb meccsem. Győztes bajnokin mutatkoztam be a Vidiben 2011-ben, kezdőként is győztes meccsen debütálhattam, ma este pedig győzelemmel szeretnék búcsúzni. 

- Említetted, hogy az elmúlt 9 évben a Vidi és Székesfehérvár volt az otthonod. Melyek azok a dolgok, amelyek a legemlékezetesebbek számodra ebből az időszakból?

Felsorolni is nehéz lenne mindazt, ami velem történt 2011 óta. Természetesen a két bajnoki címre, a kupagyőzelemre, a Szuperkupa-győzelemre, a két EL-csoportkörre nagyon büszke vagyok, de emellett magyar állampolgárságot is kaptam, bemutatkozhattam a nemzeti csapatban, 2017-ben tagja lehettem a HLSZ Szezon Álomcsapatának, valamint a szurkolók szavazatai alapján én szereztem 2015-ben a Vidi legszebb gólját. Védőként elsődleges dolgom az volt, hogy az ellenfelek támadóit megakadályozzam a gólszerzésben, de több mint egy tucatszor eredményes tudtam lenni a Vidiben tétmérkőzéseken, minden gólomra szívesen emlékezem vissza, de talán a Sporting elleni találatom az, amit kiemelnék, hiszen azt még nagyon fiatalon szereztem az EL csoportkörében egy rendkívül erős csapat ellen, itt Sóstón, a Vidi otthonában. Nemcsak a sportban, de a magánéletemben is fontos események történtek 2011 óta, hiszen itt Magyarországon ismerkedtem meg a feleségemmel, és a gyermekeim is itt születtek. Büszke vagyok arra, hogy karrierem nagy részét a Vidiben tölthettem.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek