hu en
2020. Május 26. 20:30  -  molfehervarfc.hu   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott a kupadöntőbe

A vendégcsapat kétgólos előnybe került az 55. percre, amit Hodzic és Stopira révén ledolgoztunk, de a harmadik gólt nem tudtuk megszerezni, így a mérkőzés 2-2-re, a párharc 3-3-ra végződött, és ez a Mezőkövesd továbbjutását jelentette.

Magyar Kupa, 2019-2020, Elődöntő, VisszavágóMeccs center 
2-2
(0-1)
Hodzic 63, Stopira 86
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Stopira, Vinícius (Juhász 89), Musliu, Fiola (Hodzic 46) -- Houri, Elek (Futács 77) -- Petrjak (Milanov 65), Kovács, Nego (Funsho 65) -- Nikolics
Zivzivadze 8, Pekár 55
Mezőkövesd Zsóry FC:
Szappanos -- Eperjesi, Nesterov, Besirovic, Pekár (Farkas 74), Zivzivadze (Jurina 72), Karnitski (Nagy 72), Pillár, Cseri (Vajda 65), Silye, Myhailo
2020.05.26. SzékesfehérvárMOL Aréna SóstóFelhős, 13 Celsius-fokJátékvezetők: Vad II IstvánTóth II VencelSzert BalázsBornemissza NorbertKarakó FerencBogár Gergő

A Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján léptünk pályára kedd este a MOL Aréna Sóstóban. A Mezőkövesd elleni párharc első felvonása 1-1-gyel zárult szombaton. Joan Carrillo a három nappal ezelőtti kezdőhöz képest két helyen változtatott, Nego és Elek bekerültek, Pátkai és Funsho pedig nem voltak pályán az első perctől. 

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, rögtön az elején Karnitski fejese ment 10 méterről kapu mellé, majd a 8. percben a vezetést is megszerezték: egy szélről érkező beadást igyekezett Musliu fejjel menteni, fejese a kapufánkon csattant, a labda pedig Zivzivadze testére vágódott vissza, onnan pedig a kapunkba (0-1). 

Két perccel később Elek beadását Fiola fejelte kapu elé, érkezett Musliu, aki előrevetődve akarta kapura fejelni a labdát, de az egyik vendég védő fejen rúgta játékosunkat, 11-es helyett azonban szöglet és ápolás következett. A következő 20-25 percben sok lehetőséget nem jegyezhettünk fel, a viszonylagos csendet a gólszerző Zivzivadze törte meg, aki 14 méterről lőtt mellé. A félidő végére megélénkült a játék, Nikolics az ötös sarkáról lőtt kevéssel mellé, a másik oldalon Besirovic 15 méterről tüzelt pontatlanul szerencsére. A szünet előtt Kovács passzát Nego rosszul találta el 13 méterről, nagy lehetőség volt. 

A második félidőre Fiola helyett Hodzic állt be. Az 50. percben Kovács sarokkal hozta játékba Negot, aki 11 méterről célba vette a rövid alsót, de Szappanos lábbal óriásit védett. 5 perccel később növelte előnyét a Kövesd: egy kontra végén Zivzivadze passzolt a hosszún üresen érkező Pekár elé, aki 10 méterről nem hibázott (0-2).

Az 58. percben Hodzic helyzeténél megint Szappanos hárított bravúrral. A 60. percben Nikolics talált a mezőkövesdi kapuba, a játékvezető szerint viszont lesről született a gól, ezért nem adta meg. A 63. percben sikerült a szépítés: egy jobbról jövő lapos labdát Hodzic bombázott a léc alá 15 méterről, hatalmas gól volt (1-2).

A 69. percben Kovácsik védett óriásit, Myhailo lövését ütötte ki a léc alól. A mérkőzés utolsó 15 percében teljesen beszorítottuk a vendégeket, ami a 86. percben érett góllá: a 10. szögletünket Stopira fejelte védhetetlenül a hálóba (2-2).

A végére Juhász Roland is érkezett a támadósorba a korábban beállt Futács és a végig pályán lévő Nikolics mellé, azonban így sem sikerült az egyenlítés, a 2-2-es döntetlen pedig azt jeletette, hogy a párharc 3-3-as döntetlennel végződött, idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott a kupadöntőbe.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek