hu en
2020. Május 16. 18:55  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Nikolics góljával 1-0-ra nyertünk a ZTE FC otthonában

Egy héttel a szezon újrakezdése előtt lejátszottuk első felkészülési meccsünket. 

Barátságos, 2019-2020, Szezonközi felkészülési mérkőzések, Szezonközi felkészülési mérkőzésekMeccs center 
0-1
(0-0)

ZTE FC:
Demjén -- Lesjak, Bobál, Radó, Bőle (Ostrek 36), Bobál, Mitrovics, Bedi, Barczi, Katanec, Bolla
Nikolics 74
MOL Fehérvár FC:
Kovácsik -- Hangya Szilveszter (Stopira 75), Vinícius (Rus 75), Musliu (Mocsi 75), Fiola (Tamás Olivér 75) -- Nikolov (Nyári Patrik 75), Pátkai (Elek 75) -- Petrjak (Zsóri Dániel 75), Hodzic (Milanov 75), Nego (Funsho Bamgboye 75) -- Nikolics (Szabó Levente 75)
2020.05.16. ZalaegerszegZTE Arénanapsütés, 17 fokJátékvezetők: Pintér Csaba

Csapatunk 63 nappal a DVTK elleni hazai bajnokit követően játszott ismét futballmeccset, a ZTE FC otthonában léptünk pályára szombat délután felkészülési találkozón. Joan Carrillo a Kovácsik - Fiola, Musliu, Vinícius, Hangya - Pátkai, Nikolov - Nego, Hodzic, Petrjak - Nikolics tizenegyet küldte pályára. 

A több mit két hónapos kihagyás mindkét csapaton meglátszódott, az első félidőben kevés említésre méltó esemény történt, főleg a két tizenhatos közötti mezőnyjátékkal teltek a percek, a kapusoknak nem sok dolguk akadt. A 20. percben kellett Kovácsiknak először védenie, egy szabadrúgás utáni fejest hárított magabiztosan kapusunk. Két perccel később Bobál Gergely tekert nem sokkal kapu mellé 22 méterről egy szabadrúgást.

A 31. percben Nego lőtt a jobb szélről beadás helyett ravasz mód kapura, Demjén azonban vetődve leért a rövid sarokra és védeni tudta a kissé váratlan lövést. A félidő vége előtt nem sokkal Nikolics talált a hazai kapuba, miután az alapvonal környékéről Nego szépen passzolt csatárunkhoz, azonban a játékvezető úgy látta, hogy Nego az alapvonalon túlról hozta játékba Niko-t, ezért nem adta meg a találatot. Nem volt egyébként Pintér sporttársnak könnyű dolga, ugyanis partjelzők nélkül, egyedül vezette a találkozót. 

A második félidő elején Kovácsik nagy bravúrt bemutatva őrizte meg kapunkat a góltól, majd a 60. percben a hazai együttes sort cserélt. Pár perccel később Meshack került ziccerbe, de kapusunk remek ütemben vetődött ki kapujából és ezt a helyzetet is védeni tudta. 

A 74. percben Petrjak szögletét Musliu csúsztatta meg fejjel, a hosszún pedig gólra éhesen érkezett Nikolics és szép mozdulattal talált a ZTE kapujába (0-1).

Az utolsó negyedórát csapatunk az alábbi összeállításban játszotta le: Kovácsik - Tamás, Rus, Mocsi, Stopira - Elek, Nyári - Funsho, Milanov, Zsóri - Szabó.

A 81. percben McWoods tekert 12 méterről a bal felső sarok irányába, Kovácsik hatalmas bravúrral tornázta ki a labdát a léc alól. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, csapatunk 1-0-ra nyert a ZTE otthonában. Vasárnap délelőtt 11-kor a MOL Aréna Sóstóban a Budafok ellen lépünk pályára. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek