hu en
2020. Április 29. 12:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Vinícius Paulo: "Nagyon hiányoznak a mérkőzések"

Válogatott védőnkkel beszélgettünk mindennapjairól, Brazíliában élő rokonairól és a lehetséges folytatásról. 

- Hogy telnek számodra a kényszerű bajnoki szünet ideje alatt a mindennapok, menniyre sikerült alkalmazkodnod ehhez az új helyzethez neked és a családodnak?

Ez a mostani egy teljesen új élethelyzet minden ember számára. Úgy gondolom, senki nem volt erre felkészülve, mindenki másképp próbálja feldolgozni a mostani eseményeket. Egy sportoló életét a mozgás, a játék határozza meg. Nyilván a mozgás valamilyen szinten továbbra is az életünk része maradt, hiszen napi szinten kapunk feladatokat, de ez egyáltalán nem ugyanolyan, mint amikor együtt edz a csapat. Arról nem is beszélve, hogy nagyon hiányoznak a mérkőzések. Ugyanakkor én mindig olyan ember voltam, aki mindenben próbálja a pozitív dolgokat keresni, és most is megtaláltam. Korábban sosem tudtam ennyi időt együtt tölteni a feleségemmel és a gyerekeimmel. Minden egyes nap sétálunk közösen egyet az utcánkban, utána közösen végezzük el azokat a feladatokat, amiket a gyerekek az iskolából kapnak, esténként pedig közösen tévézünk. Nyilván a gyerekek még nem igazán értik, miért is változott ennyit az életünk, igazából élvezik, hogy most ilyen sokat együtt van a család, persze azért nekik is hiányoznak a barátaik.

- Mi a helyzet Brazíliában, hogy vannak az ott élő barátaid és családtagjaid?

Sajnos Brazíliában elég rossz a helyzet. Az első időszakban nem születtek meg időben azok az óvintézkedések, amelyek itt Európában szinte minden országban jellemzőek voltak. Nagyon sok olyan hely van Brazíliában, ahol az emberek többségéhez nem is jutnak el a hírek. Gondolj csak bele, milyen szörnyű, beláthatatlan következménye lenne annak, ha valamelyik favellában elterjedne ez a vírus. Szóval egyelőre nem túl biztató a helyzet, de napi kapcsolatban vagyok anyukámmal és a testvéremmel is, valamint sok barátommal is és szerencsére mindenki biztonságban van. A testvérem titkárnőként dolgozik egy kórházban, úgyhogy van rálátása a helyzetre. Bízom benne, hogy végül Brazília is átvészeli a lehető legkevesebb áldozattal ezt a súlyos járványt. 

- Másfél hónapja tart a kényszerű szünet, látsz rá reális esélyt, hogy még be tudjuk fejezni ezt a szezont?

Mindannyian nagyon várjuk az illetékesek végső döntését. Szerintem mindenki azt szeretné, hogy be tudjuk fejezni a bajnokságot, de csakis abban az esetben, ha senki egészsége nem kerül emiatt veszélybe. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek