hu en
2020. Április 19. 12:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Stopira: "Számomra különösen nehéz ez a mostani időszak"

Válogatott védőnk beszélt a mindennapjairól és arról is, hogy hazájában milyen nehézségeket okozott a járvány.

- Március közepe óta szünetel a bajnokság, hogy telnek most a napjaid, mennyire sikerült alkalmazkodnod ehhez az új élethelyzethez?

Roppant nehéz ez a mostani időszak, számomra különösen is, hiszen távol vagyok a családomtól, és lehetőségünk sincs arra, hogy belátható időn belül ismét együtt lehessünk. Persze az internet segítségével napi szinten tartjuk a kapcsolatot, de azért az mégsem olyan, mint amikor együtt vagy a szeretteiddel. Szerencsére otthon biztonságban vannak és én is maximális biztonságban érzem magam itt, Székesfehérváron. Minden nap sokat edzek, igyekszem jó erőben maradni, de nagyon egyhangúak a napok. Amikor nem edzek, akkor olvasok vagy tv-t nézek és sokszor játszom a barátaimmal Playstationön online. De tudod, ez nem elég. Nagyon hiányzik a futball, nem emlékszem, hogy valaha is eltelt volna ennyi idő foci nélkül, mióta profi futballista vagyok - nyilván azokat az időszakokat kivéve, amikor sérülés miatt nem játszhattam. Bízom benne, hogy be tudjuk fejezni a szezont, akár úgy is, hogy zárt kapuk mögött játszunk. Tudom, hogy roppant nyomasztó üres stadionokban játszani, de úgy gondolom, a mostani helyzetben lehetne ebből valamennyit profitálni. Az emberek otthon vannak, nincs semmi szórakozási lehetőségük. Ha folytatódna a bajnokság, akkor biztos vagyok benne, hogy sokkal többen néznék a meccseinket a tv-ben, mint a korábbi időszakban. 

- Említetted, hogy a családod biztonságban van otthon. Mi a helyzet járványügyileg a hazádban, mennyire súlyos ott a helyzet?

Szerencsére egészségügyileg nem okozott akkora gondot otthon a vírus, mint nagyon sok országban Európában, vagy éppen az USA-ban. Ettől függetlenül az emberek nagyon félnek, amit meg is értek, hiszen az egészségügyi ellátás nem éppen a legjobb nálunk. Rengetegen elvesztették az állásukat, az élet gyakorlatilag a Zöld-foki szigeteken is leállt, a határok zárva vannak, sokan napról napra éltek eddig is, nem igazán tudtak félretenni pénzt. A válogatottbeli csapattársakkal közösen sokat adományozunk különböző otthoni szervezeteknek, bízom benne, hogy ezzel egy kicsit mi is segíteni tudunk az otthon bajbajutott embereknek. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek