hu en
2020. Április 04. 10:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
500 napja avattuk fel a MOL Aréna Sóstót

Összeszedtük a legérdekesebb statisztikai adatokat és a legfontosabb történéseket, amelyeket tudni érdemes a MOL Aréna Sóstó első 500 napjáról.

Pontosan 500 nappal ezelőtt, 2018. november 21-én avattuk fel az Újpest FC elleni bajnoki mérkőzéssel a MOL Aréna Sóstót. Cikkünkben összeszedtük az első félezer nap legfontosabb történéseit, érdekes statisztikai adatait. 

Juhász Roland góllal avatta fel a MOL Aréna Sóstót
Ahogy fent írtuk, az Újpest FC ellen játszottuk az első bajnoki meccsünket a MOL Aréna Sóstóban. A mérkőzést megelőzően, a fehérvári illetőségű Pixa, majd a szintén fehérvári származású Fluor Tomi együttese, a Wellhello fellépésére került sor, később pedig a város 400 táncosa adott elő látványos koreográfiát. Ezt követően lézershow-t láthattak a korán érkezők, aztán dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesterének beszéde következett, végül a kilátogatók elénekelték a Himnuszt. Andó-Szabó Sándor sípjelére az ünnepélyes kezdőrúgást legendáink, Kovács József, illetve Karsai László végezték el, majd kezdetét vette a találkozó, melyre 11.251 szurkoló látogatott ki.

A 90 perc során viszonylag kevés helyzetet alakítottak ki a csapatok, inkább a küzdelem dominált. A történelmi pillanatra az 58. percig kellett várni, ekkor Scsepovics használta ki Litauszki hibáját, de helyzetben Bojovics szögletre tudott menteni. Ez pedig meghozta a stadion első találatát: Milanov sarokrúgását Juhász Roland fejelte a kapu bal oldalába és mivel a hátralévő időben újabb gól már nem született, így együttesünk stílszerűen, a csapatkapitány, Juhász Roland találatával nyerte meg az Újpest FC elleni stadionavatót.

25 bajnoki mérkőzés a MOL Aréna Sóstóban - Hodzic szerezte a legtöbb gólt, Kovácsik az összes bajnokit végigjátszotta
Az elmúlt 500 napban összesen 25 bajnoki mérkőzést játszott csapatunk hazai környezetben, a MOL Aréna Sóstóban. 16 győzelem és 3 döntetlen mellett 6 vereséget szenvedtünk el. A gólarányunk 45-28.
A legtöbb gólt bajnokin - összesen ötöt - a DVTK ellen lőttük tavaly augusztuban, emellett pedig háromszor is sikerült négy gólt szereznünk az MTK, a Kaposvár és a ZTE ellen. 


Az első 500 napban a legtöbb gólt Armin Hodzic szerezte a MOL Aréna Sóstóban NB I-es találkozókon, bosnyák válogatott csatárunk összesen kilencszer volt eredményes. További érdekesség, hogy a 9 góljából ötöt tavaly augusztusban, három hazai meccsen szerzett: duplázni tudott a Kaposvár és a DVTK ellen, valamint betalált a Kisvárda kapujába is. Kovácsik Ádám mind a 25 hazai bajnokit végigjátszotta, kapusunk 7 alkalommal is kapott gól nélkül hozta le a bajnoki meccseket.

Petrjak ellenfélként és Vidi-játékosként is történelmet írt a MOL Aréna Sóstóban
Az első bajnoki gólt a MOL Aréna Sóstóban a Ferencvárostól kaptuk 2018 decemberében. A találatot nem más, mint csapatunk jelenlegi ukrán szélsője, Ivan Petrjak jegyezte, aki 14 hónappal később - már Vidi-játékosként - újabb történelmi tettet hajtott végre: ő szerezte a MOL Aréna Sóstóban az első mesterhármast, méghozzá idén februárban a ZTE ellen - alig 13 perc alatt. Klubtörténeti adatbázisunkból, a VidiPediaból azt is megtudhatjuk, hogy ez a tripla volt klubunk élvonalbeli történetének 28. triplája, míg Petrjak a 22. Vidi-játékos, aki egy bajnokin legalább három gólt szerzett. 

A Magyar Kupában még gólt sem kaptunk a MOL Aréna Sóstóban
Az elmúlt 500 napban összesen öt Magyar Kupa-meccset játszottunk hazai környezetben. Mind az ötöt megnyertük, ráadásul úgy, hogy ezeken a találkozókon összesen 12 gólt szereztünk és egyet sem kaptunk. Első kupameccsünket tavaly februárban a Taksony ellen játszottuk és magabiztosan 3-0-ra nyertünk. A történelmi első Magyar Kupa-gólt a MOL Aréna Sóstóban Huszti Szabolcs szerezte. 

A folytatásban legyőztük hazai pályán kupameccsen a Ferencvárost (2-0), a DVSC-t (1-0), a jelenlegi kiírásban pedig az Újpestet (1-0) és a ZTE-t (5-0) is. Ez utóbbi győzelem volt talán a legnagyobb bravúr, ugyanis a kék-fehérek elleni kupapárharc első mérkőzésén idegenben 2-0-ra kikaptunk.

Az NB I-ben a rajtunk kívül szereplő 11 csapat közül 10 már szerzett egyébként legalább 1 gólt ellenfélként a MOL Aréna Sóstóban, a Budapest Honvéd az egyetlen együttes, amelyik nem talált a kapuba az elmúlt 500 napban Székesfehérváron.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek