hu en
2020. Március 25. 10:00  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Lyes Houri: "Furcsa időszak ez a mostani, nagyon hiányzik a labdarúgás"

Francia középpályásunkkal telefonon készítettünk interjút, többek között azt is elárulta, hogy bár Franciaországban nagy a baj, szerencsére a családja és az ott élő barátai is jól vannak. 

- Több mint egy hete függesztette fel az MLSZ a magyar bajnokságot, azóta hogy telnek a mindennapjaid?

Nagyon furcsa időszak ez a mostani. Rendkívül hiányzik a labdarúgás, Loic-kal beszélgetek a csapattársak közül a legtöbbet és minden alkalommal szóba kerül, mennyire szokatlan, hogy márciusban nincsenek futballmeccsek. Az életünk, ahogy sok embernek az egész világon, megváltozott. Ami eddig természetes volt, hogy edzünk, focizunk, vagy csak sétálunk egy nagyot a parkokban, esetleg beülünk egy étterembe vacsorázni, az mind eltűnt. Rengeteg hírműsort megnézek a tv-ben és elolvasom naponta többször is a legfrissebb híreket az interneten, de úgy gondolom, a jelenlegi helyzetben az emberek többsége ugyanezt teszi. A feleségemmel itt vagyunk Székesfehérváron, szerencsére minden rendben van velünk. A klubtól kapott edzéstervet minden nap megcsinálom, emellett olvasással, filmezéssel és PlayStationözéssel töltöm el a mindennapjaimat. 

- Hazádban, Franciaországban jelenleg nagyon súlyos a helyzet. Hogy vannak az ott élő barátaid és a családod? 

Így van, sajnos Franciaországban tényleg nagy a baj. Ott jóval szigorúbb intézkedéseket kellett már meghozni, az emberek nem hagyhatják el az otthonaikat. Nagyon sok a beteg és a halott is, hatalmas szomorúsággal tölt ez el minket. Szerencsére a családom jól van, és a barátaim is egészségesek. Napi szinten tartom velük a kapcsolatot, természetesen aggódom értük, de ők is ugyanúgy aggódnak értünk. Igazából nincs túl sok beleszólásunk a dolgok mostani alakulásába, betartjuk azokat az utasításokat, melyeket az egészségügyi szakemberek meghoznak, emellett pedig csak imádkozhatunk azért, hogy minél hamarabb elmúljon a vészhelyzet. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek