hu en
2020. Március 18. 16:40  -  Wéninger Ákos   -   Fotó: molfehervarfc.hu
Juhász Roland: "Nagy és összetartó családot alkotunk a Vidinél, felelősséggel tartozunk a másikért"

Csapatkapitányunk beszélt a kialakult helyzetről, családjáról és pályafutásának utolsó szakaszáról is.

- Az ismert körülmények miatt a hét elején az MLSZ azonnali hatállyal felfüggesztette az OTP Bank Liga küzdelmeit és közös edzéseitek sincsenek. Hogy éled meg ezt a helyzetet?

Ahogy jelenleg a világon az emberek többségét, úgy engem is a világjárvány érdekel leginkább. Azt gondolom, sosem történnek véletlenül a dolgok, lehet, ennek most így kellett alakulnia. Egy teljesen új élethelyzettel kell mindannyiunknak megküzdenie. Nagyon fontos, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, mi sem megyünk sehova, ezt a szabályt tényleg fontos, hogy betartsuk. A klub mindent megtesz azért, hogy olyan állapotban maradjunk, hogyha jelzik, hogy folytatódik a bajnokság, akkor készen álljunk a mérkőzésekre. A mai technikának köszönhetően távolról is folyamatosan tudjuk tartani egymással, az edzőkkel és a csapattársakkal is a kapcsolatot. Csapatkapitányként igyekszem mindenkinek segíteni, amiben csak tudok, de ez a többi játékosra is igaz, hiszen ne felejtsük el, hogy a keretben vannak nagyon fiatalok és külföldiek is, akik most el lettek vágva a családjuktól. Ebben a helyzetben mutatkozik meg igazán, hogy mi egy nagy és összetartó családot alkotunk itt, a Vidinél, felelősséggel tartozunk a másikért.

- Az edzések mellett mivel telnek a mindennapjaid? 

Az itthoni edzések mellett felfedeztem egy új dolgot magamnak, a kertészkedés örömét. Életemben nem kertészkedtem annyit, mint amennyit az elmúlt pár napban. Lehet, hogy az elkövetkező időszakban még vagy 27-szer ki fogom ásni a tuját meg vissza, de most ez van, ebben lelem örömöm (nevet). Muszáj feltalálnunk magunkat és muszáj megtalálni a pozitív dolgokat ebben a helyzetben is. Az embert csak a pozitív gondolkodás viszi előre. A kislányom és a párom kisfia is itthon vannak velünk, itthonról tanulnak. Ahogy látom, az iskolák is mindent megtesznek azért, hogy a lehető legkevesebb fennakadás legyen a tanulásban. Ahogy nekünk sem, úgy a gyerekeknek sem egy extra szünet ez a jelenlegi időszak, szerencsére jó a hozzáállásuk és lelkiismeretesen elvégzik a feladataikat.

- Terveid szerint ez az utolsó szezonod, de feltételezem, nem ilyen körülmények között szeretnéd befejezni a pályafutásodat.

Megmondom őszintén, nem gondoltam még arra, hogy a Puskás Akadémia FC elleni 45 perc lett volna profi karrierem utolsó mérkőzése. Nyilván minderre nekem, nekünk nincs semmilyen ráhatásunk, de nagyon szeretném, hogy a pályán, nézők előtt búcsúzhassak el, és lehetőleg minél hamarabb. Ez ugyanis egyrészt azt jelentené, hogy még a szerződésem lejárta előtt folytatódna a bajnokság, másrészt ismét minden rendben lenne az egész világon. De hangsúlyozni szeretném, a jelenlegi helyzetben nem az a legfontosabb, hogy hogyan fejeződik be a pályafutásom, hanem az, hogy minél gyorsabban túl legyünk ezen a nehéz időszakon és minden rendben legyen.

 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek