hu en
2020. Március 17. 19:30  -  Wéninger Ákos
Egyéni, otthoni edzéstervvel készülnek játékosaink

Barta Gábor irányításával speciális edzéstervet állított össze a keret tagjainak a szakmai stáb. 

Ahogy arról beszámoltunk, hétfőn az MLSZ azonnali hatállyal felfüggesztette az OTP Bank Liga küzdelmeit, így meghatározatlan ideig felnőtt csapataink edzései sem folytatódnak. Kedden délelőtt sportigazgatónk a szakmai stábbal egyeztetett arról, hogy játékosaink a következő időszakban milyen edzésmunkát tudnak elvégezni. A labdarúgók egyéni programjait Barta Gábor vezetésével állítja össze a szakmai stáb.

"Nehéz feladatunk van, mivel nem tudjuk, meddig fog tartani ez a kényszerű szünet. Ahhoz, hogy fizikális szempontból időzíteni tudjunk elengedhetetlen az időfaktor, ugyanis normál esetben ez alapján határozzuk meg a játékosok terhelését. Tovább nehezíti a helyzetet az, hogy akárcsak az emberek többsége, úgy a labdarúgóink is otthonukban vannak, így pedig leginkább csak saját testsúllyal tudnak edzésmunkát végezni. Jelenleg egy élsport jellegű, nyújtott idejű adaptációval számolunk a teljesítmény fenntartása érdekében. A játékosok mindennap különböző feladatokat kapnak, amely két részből áll: erősítésből és futásból. A játékosok edzésmunkáját és fizikai állapotukat napi szinten tudjuk monitorozni távolról is, mivel erre is megvannak a megfelelő eszközeink. Nem elhanyagolható szempont a táplálkozás sem, ugyanis a játékosok többsége éttermekben szokott ebédelni vagy vacsorázni, most azonban ezek a vendéglátóhelyek korlátozottan lesznek csak nyitva. A legfontosabb feladatunk, amit a jelenlegi helyzetben megtehetünk, hogy elkerüljük azt, hogy a labdarúgók súlyfelesleget szedjenek fel és az izomzatuk leépüljön" - tájékoztatta honlapunkat Barta Gábor. 

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek