hu en
2020. Március 17. 15:25  -  Wéninger Ákos   -   uefa.com   -   Fotó: facebook.com/puskasarena
Döntött az UEFA, elhalasztják a nyári Eb-t

2021. június 11. és július 11. között rendezhetik a kontinensviadalt.

Az idei lett volna a 16. Európa-bajnokság, azonban immár hivatalos, hogy a kontinenstornát elhalasztják a koronavírus-járvány miatt. A döntést kedden délután jelentette be az UEFA, de már egy ideje sejteni lehetett, hogy a világjárvány miatt nem tudják idén nyáron megrendezni a tornát, melynek első alkalommal nincs házigazdája, ugyanis 12 ország 12 városában zajlottak volna a küzdelmek, többek között Budapesten is.

A tervek szerint az Eb-t egy évvel később, 2021. június 11. és július 11. között rendezik meg, a magyar válogatottnak két pótselejtezőt kell megnyernie ahhoz, hogy ott lehessen az Eb-n. 

A döntés arra is lehetőséget ad, hogy a félbeszakadt bajnokságokat és a nemzetközi kupa-sorozatokat befejezzék esetleg a nyári időszakban.

Várhatóan több, jövő nyárra tervezett esemény időpontja is módosul, például az U21-es Eb-é, amelyet Magyarország és Szlovénia közösen rendezne és érinti a MOL Aréna Sóstót is, hiszen a döntő mellett egy negyeddöntő és három csoportmeccs helyszínéül is a Vidi otthona van kijelölve.

MOL Fehérvár FC - Minden jog fenntartva
A webhely cookie-k segítségével nyújtja a szolgáltatásokat, szabja személyre a hirdetéseket és elemzi a forgalmat. Emellett a felhasználási adatokhoz a Google is hozzáférhet. A webhely használatával elfogadja a cookie-k használatát. További részletek